10x Kinderactiviteiten als het regent – op stap met kids

0

Het is herfst en het regent heel veel. Maar in Nederland zijn er natuurlijk veel meer momenten dat het vaak regent. Wat doe je dan met je kinderen? Ik deel leuke tips voor kinderactiviteiten als het regent. 

In deze blog deel ik specifiek uitjes met kids. Maar er zijn natuurlijk veel meer kinderactiviteiten als het regent te bedenken! Activiteiten om thuis te doen, als knutselen, puzzelen, koekjes bakken en films kijken. En de favoriet van mijn zoon: in de plassen stampen.

Kinderactiviteiten als het regent

Bibliotheek

De bibliotheek vind ik zo’n ideaal uitje: het is gratis, er is veel vermaak (boeken, speelhoek, soms voorlezen) en de kids zijn er zeker een uurtje zoet. In plaats van de bibliotheek bij jou om de hoek, kan je ook kiezen voor een grote bibliotheek. In Haarlem ging ik altijd naar de bieb vanwege het café en in de bibliotheek van Amsterdam wordt veel georganiseerd voor kinderen.

Artis met kinderen
Artis

Dierentuin

De dierentuin lijkt een buitenactiviteit. Maar er is vaak ook veel binnen te doen: er zijn veel binnenverblijven. Regent het niet de hele tijd, dan wandel je tussen de buien door naar het volgende verblijf. Voordeel van een regenachtige dag is dat het niet zo druk is in de dierentuin.

Indoor speeltuin

Toegegeven, je moet ervan houden. Want vaak is het warm, druk en er is veel lawaai. Maar je kinderen doe je meestal wel een plezier met een indoor speeltuin. Wij waren op Texel bij een (gratis) indoor speeltuin. Als je kind wat ouder is, kan hij spelen en jij kan rustig zitten.

Zwembad

Een zwembad vind ik een perfecte plek om een ochtend of middag met de kinderen door te brengen op een regenachtige dag. Ik ben gek op zwemmen en nu mijn oudste bijna haar diploma heeft, wordt het alleen maar leuker.

Kindvriendelijk museum

Als kind vond ik de meeste musea maar saai. De afgelopen jaren is er echter zoveel veranderd: musea zijn een combinatie van een leuke speeltuin en heel veel ontdekken geworden. Onlangs deelde ik mijn tips voor kindvriendelijke musea in Amsterdam. Moodkids maakte een overzicht van musea in heel Nederland die leuk zijn voor het gezin. Mijn blogger Marleen was onlangs in Corpus in Leiden en vond het te gek. Wij waren dit voorjaar in Space Expo en dat is ook erg leuk voor de kids. Mijn man was afgelopen juni in het Museum Volkenkunde in Leiden met onze kleuter en ze wilde daar echt niet meer weg.

Theater / bioscoop

Favoriet bij mijn kids is naar de bioscoop gaan. Zeker op de woensdagmiddag en in het weekend draaien er veel kinderfilms. Ook gaan we graag naar het theater. Kindervoorstellingen zijn zó leuk!

Indoor spel

Ook zijn er allerlei opties te bedenken voor indoor spelen. Bowlen, lasergamen en naar een escape room gaan bijvoorbeeld.

Kindvriendelijk café

Nog een grote favoriet van ons: een kindvriendelijk café opzoeken. Het liefst een met een speelhoek zoals Wijs West in Amsterdam of een in Haarlem met een grote ruimte om in te spelen. Ondertussen drink ik koffie en lees ik boeken. Perfect voor een regenachtige dag.

Winkelen

Met mijn zoon is dit nou niet bepaalt een gezellige kinderactiviteit als het regent. Maar mijn dochter wordt er juist heel blij van. Kies een groot winkelcentrum uit dat overdekt is. In Purmerend heeft het winkelcentrum ook nog een grote speeltuin plus wat cafés. Ideaal!

Wat doe jij graag op regenachtige dagen met je kids?

Lees ook:
De leukste kinderactiviteiten in de zomer

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.