Kikkererwten in een groene soep met munt

0

Kikkererwten

Kikkererwten, ik ben er gek op. Eerder gebruikte ik deze gezonde balletjes alleen maar om falafel mee te maken. Inmiddels weet ik dat je er zoveel meer mee kan doen! En zelfs het sap uit het blik kan je gebruiken om mee te koken en bakken! Voor bananenbrood of merengue bijvoorbeeld! Onlangs probeerde ik het sap te gebruiken voor een bananenbrood zonder ei. Helaas gebruikte ik teveel sap. Ik zal er binnenkort verder mee testen en dan hoop ik een leuk recept online te kunnen zetten!

Soep van kikkererwten

Af en toe heb ik enorm veel zin in kikkererwten. Mijn dochter is gek op soep en wil dat het liefst iedere dag zelf maken. Ik besloot om van alles uit de koelkast en keukenkastjes te halen en om daarmee een soep te maken. We kwamen kikkererwten, spinazie en munt tegen. Daarmee maakten we deze soep.

Mijn kinderen vinden de soep heerlijk, vooral de kikkererwten zijn een goede toevoeging. Ik heb 200 gram hiervan gebruikt, je kan natuurlijk meer toevoegen aan deze gezonde, groene soep. Wij hadden vrij veel spinazie (diepvries) toegevoegd, waardoor het zoeken was naar de soep tussen de spinazie. In het recept heb ik de hoeveelheid spinazie gehalveerd.

Ingredi├źnten van recept voor groene soep

200 gr kikkererwten
8 blokjes spinazie
100 gr courgette
munt in kleine stukjes gehakt
ui, knoflook
bouillonblokje
500 ml water
Zout en peper naar smaak

Bereiding

Snij de ui, courgette en knoflook klein. Bak de ui en knoflook in een pan in een klein beetje olie. Voeg vervolgens blokjes courgette toe. Maak van het bouillonblokje en het water een bouillon en voeg deze toe aan de knoflook, ui en courgette. De spinazie en de kikkererwten kunnen er nu ook bij. Breng op smaak met zout en peper. De munt voeg je ook naar smaak toe. Enjoy!

Lekker als tussendoortje of als lunch met een tosti erbij.

Volg mij op Facebook om op de hoogte te blijven!

Een overzicht van alle soep recepten op mijn site.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.