Kidsproof Haarlem | Top 15 kinderactiviteiten

0

Wat is leuk om te doen in kidsproof Haarlem? Wij delen de leuke kinderactiviteiten in deze stad!

Haarlem is zo’n fijne stad: het heeft een mooi oud centrum, er zijn veel leuke cafés te vinden, er zijn diverse speeltuinen, wandelgebieden, musea en je vindt overal leuke winkels. Genoeg redenen om naar Haarlem te gaan met het gezin. Dit zijn de beste kinderactiviteiten in Haarlem.

Mis jij een activiteit? Neem contact met ons op, dan zetten we jouw tip erbij!

Doen in kidsproof Haarlem

Speeltuin Burcht ter Cleeff

Haarlem heeft veel speeltuinverenigingen waar je voor weinig geld lid kan worden of een keer kan komen spelen. Onze favoriet is Burcht ter Cleeff in Haarlem Noord. Op mooie dagen kan er met water gespeeld worden.

De Haarlemse stadskweektuin

Op het veld bij de ingang van deze stadskweektuin kan gevoetbald en gespeeld worden. Ook kan je kijken bij de parkieten, kippen, konijnen en geiten. Leuk voor kinderen is het speeltuintje. In de winter kan je opwarmen in de tropische kassen waar onder andere vissen en schildpadden te zien zijn. Niet te missen met je kids is het kabouterpad.

Recreatiegebied t ‘Wed

In Haarlem woon je vlakbij het strand van Zandvoort en Bloemendaal. Rustiger is het bij ‘t Wed, bij de Kennemerduinen.

Als je aankomt, zie je direct het bezoekerscentrum, waar een waterspeelplaats te vinden is. Vanaf het terras kan je deze speeltuin goed overzien, je kinderen verlies je dus niet zomaar uit het oog. Door het bezoekerscentrum worden regelmatig activiteiten georganiseerd. Ook kan je in het gebied prachtige wandelingen maken, zandkastelen bouwen, zwemmen en liggen op het strandje.

Koffie en lunch bij meneer Paprika

Bijkletsen met een kop koffie kan op heel veel plekken in Haarlem! Bij veel gelegenheden is er een speelhoek te vinden voor de kinderen. Mijn favoriet, en vooral die van de kinderen, is meneer Paprika. De treinbaan is legendarisch. Ook voor cadeaus kan je hier terecht.

Juffrouw Slak

Een geweldige kidsproof winkel waar mijn kinderen graag binnen lopen omdat er mooie dingen te zien zijn. Zoek je een mooi (kraam) cadeau of iets leuks voor je kids: er is veel moois te koop. De service is erg goed.

Dierentuin

Haarlem heeft een dierentuin. Officieel is het zelfs de kleinste dierentuin van Nederland. De entree is laag.

ABC Architectuurmuseum Haarlem

Een museum met als doel om de belangstelling voor de gebouwde omgeving in Haarlem en omstreken te bevorderen. De activiteiten zijn voor een breed publiek. Voor kinderen liggen er 60.000 legosteentjes te wachten.

De Oerkap

Een van de relaxte plekken in Haarlem vind ik: stadsstrand De Oerkap. Ik was hier met mijn twee kinderen en we hebben een hele leuke middag gehad. Lekkere pizza ook!

Streetjump Haarlem
Streetjump Haarlem

Streetjump Haarlem

Een heel leuk en actief uitje is de Streetjump Haarlem. Blogger Eva was er met haar twee dochters en geeft aan dat dit uitje leuk is voor ieder kind: van jong kind tot puber. Een van haar dochters vond de foampit met bijbehorende klimmuur het leukst. De ander raakt maar niet uitgepraat over de jump carrousel.

Hertenkamp Elswout

Op het Landgoed Elswout is ook het hertenkamp Elswout te vinden. Erg leuk om met je kinderen heen te gaan.

Haarlem Canal Tours

Ontdek de prachtige binnenstad van Haarlem vanaf het water!

Pepers pannenkoekenhuis

Dit pannenkoekenhuis is prachtig gelegen op de hoogste duin van Nederland. Er is speelgoed en er zijn kinderstoelen.

Veerplas

Aan de Veerplas is veel mogelijk! Zo is er het Veerkwartier, een restaurants. Ook kan je op het strandje spelen. Daarnaast is er een grote natuurspeeltuin. Wij waren hier afgelopen zomer met de kinderen en hebben er een middag doorgebracht.

De Houtvaart

De Houtvaart is een openlucht zwembad. Ideaal bij zomerse temperaturen! Voor de jongsten is er een peuterbadje.

Frans Hals Museum

Zeker in schoolvakanties wordt hier veel aan kinderen gedacht, met speciale activiteiten.

Teylers museum met kinderen
Teylers museum

Teylers Museum

En nog een culturele tip voor Haarlem, het Teylers Museum. Alleen al de vaste collectie is de moeite waard, want deze bestaat uit onder andere fossielen, schilderijen en dierenskeletten. De Kunst en Vliegwerk workshops zijn op zondagen en tijdens de schoolvakanties.

Wat zijn jouw tips voor kidsproof Haarlem en de leukste kinderactiviteiten in de stad?

Lees ook onder andere tips voor Haarlem met kinderen en lees onze tips voor kindvriendelijke restaurants in Haarlem.

Noordelijker in Noord-Holland ligt het museum Broekerveiling. Of lees wat je moet doen in kidsproof Amsterdam.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.