Kidizoom Action Cam | Review!

9

De Kidizoom Action Cam is een ontzettend coole en graag gewilde gadget onder de (jonge) jeugd. Mijn dochter (4) kreeg deze camera voor kinderen van Sinterklaas. We namen de gadget mee op reis en hebben hem uitvoerig getest! Om het artikel overzichtelijk te houden zijn de beelden geschoten met de camera onderin het artikel te zien.

Disclaimer: dit is een review na een maand gebruik van de Kidizoom Action Cam. Ik ben geen professionele fotograaf en beschik ook niet over veel technische kennis. Het is dus echt een gebruikservaring.je koopt deze camera hier

Kidizoom Action Cam: eerste indruk

Op Sinterklaasavond opent dochter het cadeau. Wat is ze er blij mee: haar eigen camera. In de doos (kosten voor Sinterklaas: € 50, -) zitten heel wat accessoires, waaronder een waterdichte behuizing, een polsbandje en een camerahouder! Op de avond dat ze hem krijgt speelt ze er even mee en daarna bergen we hem op zodat we het mee kunnen nemen op vakantie naar Thailand.

Wat mij direct opvalt aan de camera is dat die heel erg klein is. Met het polsbandje eraan vast is de kans iets groter dat je kind de camera bij zich houdt. De accessoires kan mijn kind nog niet zelf bevestigen, daar zal ze heel wat jaren ouder voor moeten zijn. Zeker om het stevig vast te draaien.

Kidizoom Action Cam: onze test

De camera is eenvoudig in gebruik: met slecht een paar knoppen kan ze de camera goed bedienen. Ook broer (3) weet al hoe de camera werkt. Je wisselt eenvoudig tussen foto’s maken en filmen. Daarnaast zijn er een aantal filters die ze al snel vinden. Ze worden er steeds handiger in, al op de eerste avond.

In Thailand halen we de camera weer tevoorschijn. Om de lens te beschermen hebben wij standaard de waterbehuizing er omheen en ook zit de kleine bevestigingsstandaard eraan vast. Op die manier houden de kinderen de camera onderaan vast en komen er niet al te vaak vingers voor de lens.

De beelden die we schieten met de camera zijn best apart, het beeld vervormt best wel wat. Wat ook opvalt is dat de camera heel erg lichtgevoelig is. Avondfoto’s kunnen alleen als het beeld helemaal stil staat, onderwaterfoto’s zijn haast onmogelijk goed te krijgen.

Positief is dat je er met een klein geheugenkaartje heel wat materiaal op kan zetten. En wat ik het leukst vind is dat mijn kinderen op deze manier op een laagdrempelige manier foto’s leren maken. Ze snappen de camera soms best goed en soms lijkt het alsof ze heel wat foto’s hebben gemaakt en dan staat er maar één op.

Filmpjes kan je er ook mee maken. Let er wel op dat de camera na ruim een minuut de opname zelf weer stopt.

Kidizoom Action Cam aanschaffen? Mijn mening!

Mijn dochter maakt met deze camera kennis met het fotograferen en kan dit naar hartenlust doen. In Thailand vond ze het leuk om ermee te spelen, sinds we terug zijn vindt ze het nog leuker. De camera gaat mee naar school en mee naar feestjes en zo maakt zij haar eigen herinneringen. Omdat de camera zo eenvoudig te bedienen is kan dit ook goed.

Wat ik merkte is dat de camera niet al te lang in het water kan. Al meerdere keren heb ik de behuizing moeten drogen, dat is natuurlijk zonde van de camera. Ook is er heel wat licht nodig voor een goede foto.

De camera vind ik wel een vooral leuke aanschaf, omdat de kinderen er jaren plezier van kunnen hebben en het een hele leuke gadget is voor op vakantie. Daarnaast hebben we er heel veel plezier van gehad in het water.

je koopt deze camera hier

Lees ook: tips voor Albanië en doen in Namibië

Kidizoom Action Cam
Bij deze foto zie je goed dat er condens in de behuizing zit.
100_0119
100_0248
100_0348
9 Comments
 1. Stefania zegt

  Grappig zo’n ding en 50 euro lijkt me een redelijk prijs voor een dergelijk gadget.

 2. Yvonne zegt

  Zelf ben ik best kritisch qua camera’s, zelfs als die voor onze kids zouden zijn en met jouw bevindingen geloof ik niet dat deze camera hier door de keuring zou komen. 🙂 Wij hebben trouwens onze oudste vorig jaar een oude camera van onszelf gegeven, die mee is geweest op wereldreis en het gek genoeg nog steeds uitstekend doet (maar voor de geboorte van de kids wilde we een nieuwere, betere aanschaffen), daar heeft ze al heel wat leuke foto’s mee gemaakt, maar die kan dan weer niet in het water. 🙂

 3. Annemarie zegt

  Leuk idee om je kinderen zelf te laten fotograferen! Wel jammer dat de waterdichte behuizing niet echt waterdicht bleek te zijn… Tijdens onze reis door Nieuw-Zeeland hadden mijn kinderen ook allebei een klein cameraatje mee. Groot succes!

 4. Eva - OmniTraveler.nl zegt

  Dochterlief (6 jaar) wil(de) ook graag een Kiddy Zoom – lang leve de reclames rondom het Jeugdjournaal – maar wat ik terugvond was dat de camera een heel beperkt geheugen heeft. Klopt dat, want lees ik niet terug.

  1. Karlien zegt

   Je hebt gelijk! Er zit vrij weinig geheugen in. Voor een paar euro hebben we een kaartje gekocht en nu kunnen er heel veel filmpjes en foto’s op. Omdat de kwaliteit niet zo hoog is, gaat het ook niet zo hard met het geheugen.

 5. Nanouk | Samen de Wereld Ontdekken zegt

  Ik heb ook al zitten kijken om een camera voor Roan te kopen, want hij vindt t machtig mooi dat foto’s maken. Zijn alle foto’s die je hier hebt geplaatst met die camera gemaakt? Helemaal niet verkeerd dan, of ik ben niet kritisch genoeg. Ik hou m in gedachten!

  1. Karlien zegt

   Leuk dat je er ook naar kijkt! Ze zijn inderdaad allemaal met de camera gemaakt (behalve die bovenaan het artikel) maar deze foto’s zijn wel allemaal door mij geschoten. Om een beetje een indruk te geven wat je er mee kan. Als je het geld ervoor over hebt is het inderdaad een goede manier om je kind kennis te laten maken met fotograferen.

 6. Ilse-avonturensparen zegt

  Nou we hebben hem hoor! Saar is vandaag 3 geworden en kan hem direct zelf bedienen, goed simpel te doen! Iedere muit van het huis staat op de foto 😉 leuk dat jou kids het ook leuk vinden. Laat ze maar mooie herinneringen vast leggen!

 7. Maud | Ukkiegeniet.nl zegt

  Jammer dat de kwaliteit niet zo top is (i.v.m. het vele drogen enzo!).. Maar dit is natuurlijk wel een hele leuke manier om kennis te maken met fotograferen en filmen.. Nog eventjes en ze maakt mooiere foto’s dan haar mama 😉 Hihi.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.