Kamperen in Slowakije met kinderen

0

Toen onze kinderen klein waren, en dat zijn ze eigenlijk nog steeds, hoefden wij niet binnen de schoolvakanties weg. Wat heel fijn was, omdat je dan voor minder geld op vakantie kan. Maar wat ook heel fijn is, is dat er niet zoveel toeristen op pad zijn. Wij hadden dan ook de illusie dat we in minder toeristische gebieden waren. Nu de oudste bijna echt leerplichtig is (met 5 jaar) zie ik op tegen overvolle campings, stranden en restaurants. En toen kwam ik via Facebook een leuke camping voor kamperen in Slowakije met kinderen tegen! Daar wilde ik meer van weten.

Rustige vakantie: kamperen in Slowakije met kinderen

Slowakije is een ideaal vakantieland als je inderdaad wél in de kindervakanties moet gaan, maar niet volop tussen de toeristen wilt zitten. Het landschap van Slowakije heeft twee gezichten: in het westen is het minder ruig, in het oosten is het heel ruig met hoge bergen! Het klimaat is in de zomer goed, het is er dan warm. In de bergen is het ook in de zomer wat koeler.

Een rustige en kindvriendelijke camping in Slowakije

Als je wilt kamperen in Slowakije met kinderen, is camping Sedliacky Dvor / Het Boerenhof een goed idee! De eigenaren besloten om op hun camping te gaan voor het ervaren en meebeleven van het Slowaakse landleven. En dat ademt eenvoud en rust uit. Ze zagen in Nederland bijvoorbeeld dat kinderen niet meer weten dat soep niet uit een blik komt, maar dat je die ook zelf kan maken. De camping heeft geen animatie, maar kinderen kunnen er veel dagelijkse werkzaamheden/activiteiten zien of meebeleven die op het platteland nog normaal zijn. Denk dan aan bijvoorbeeld augurken inmaken, siropen en jam maken (om het vele fruit te verwerken) of het hooi naar binnen halen. De camping heeft 25 plaatsen en is rustig en landelijk gelegen (in een van de mooiste dalen van het land!). In het badhuis met nieuw sanitair zijn ruime douches waar je ook goed samen met je kids kunt douchen.

Ook zijn er heel wat schapen, katten, konijnen, kippen en honden. Kids helpen mee met het voeren van de dieren en afgelopen jaar is er samen een grote verplaatsbare knuffelkooi gebouwd voor de konijnen waar kinderen vaak bij komen zitten. Erg in trek bij groot en klein op deze Slowaakse camping is de grote kampvuurplaats. In de vroege avond verzameld men zich daar, vertelt verhalen en maakt zo leuke contacten of nieuwe zelfs vrienden.

Vakantievierders kunnen hier heel goed meegenieten van de eenvoud van het plattelandsleven, hoe men eigenlijk ook vroeger in Nederland woonde en leefde. Geen overbodige dingen, even helemaal tot jezelf komen doordat je midden in de natuur verblijft! Tijd voor elkaar en vrienden maken op de camping. Heerlijk! In de avond lekker lang bij het kampvuur zitten, daar kan men uren naar kijken. In de kleine dingen zit vaak het geluk en de tevredenheid.

Wil je wel naar de camping maar houd je niet van kamperen? Er zijn ook een vakantiewoning en een huurcaravan te huur. En om je dan geheel te overtuigen: zwemmen doe je in de zwemvijver!

Lees ook: kamperen met kleine kinderen, mijn ervaring!

mini-konijntjes

Dit is er te doen in het hart van Slowakije met kinderen

Deze rustige, eenvoudige en kindvriendelijke camping ligt in het hart van Slowakije. De camping ligt bij de plaats Brenzo, vlakbij de Lage Tatra. De Lage Tatra is een bergketen met bergen tot 2000 meter. Leuk voor een dagtocht zijn het Nationale park Muránska Planina, het prachtige natuurgebied Slovenský Raj en een tochtje naar de Hoge Tatra (bergen tot 2600 meter). De wandelaars hebben hier niets te klagen!

Wil je actief zijn of ben je op zoek naar cultuur? Slowakije biedt voor gezinnen zoveel! Ga paardrijden, parasailen of kanovaren! Bezoek prachtige (Unesco)stadjes, kastelen en openluchtmusea. Maak een ronde met de stoomtrein of ga naar waterpretparken. Maar vooral: geniet van het platteland en het rustige leven op de camping. Kamperen in Slowakije met kinderen is een goed idee, want laat je kinderen ontdekken, eindeloos spelen en vriendjes maken. Neem een stapel fijne boeken mee en geniet van de vakantie!

Op de hoogte blijven van vakantietips met kids? Volg op Facebook!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.