Kamperen in Europa met kind: leuke campings vinden

0

Regelmatig wordt mijn site bezocht omdat mensen meer informatie willen over kamperen in Europa met kind. Ik kan niet iedere camping testen, uiteraard. Wel heb ik zo mijn favoriete sites om leuke campings te zoeken. Ook heb ik tips voor kamperen in Europa met kind: hoe doe je dat en wat neem je mee?

Kamperen in Europa met kind

Als kind ging ik vaak kamperen: in Nederland maar ook regelmatig in Frankrijk, Zwitserland en Duitsland. Ik genoot van het kamperen. We waren de hele dag buiten en, anders dan wanneer we in een huisje waren, je hoefde je geen zorgen te maken dat je per ongeluk iets kapot zou maken. Met de kinderen kampeer ik ook graag. En eigenlijk weer om dezelfde redenen: de hele dag buiten zijn, de kinderen kunnen hun gang gaan en je hoeft niet bang te zijn dat ze die vazen in het huurhuisje stukmaken.

Lees ook: gouden tips voor kamperen met kinderen

Leuke campings voor kamperen in Europa met kind

Er zijn ontzettend veel sites waarop je campings kan zoeken & boeken. Mijn voorkeur gaat uit naar kleinschalige, rustige campings. Het liefst waarbij je het gevoel krijgt dat je middenin de natuur bent. Dus geen geasfalteerde wegen over de hele camping. Ook wil ik, nu met de kleine kinderen, dat er voldoende te doen is voor de kinderen. Een speeltuintje is dan ideaal. Een klein beekje op loopafstand maakt het nog mooier. Daarnaast houd ik ervan als er in de omgeving wat restaurants zijn en er een aantal activiteiten te doen zijn binnen een half uur tot een uur rijden. Maar het belangrijkste is voor mij het gevoel van de camping: is het rustig, kunnen de kinderen er rondrennen en is heeft het net wat extra’s boven de gemiddelde camping?

Waar denk je aan als je op zoek gaat naar een camping?

– Wil je vermaak of juist niet?
– Wat voor faciliteiten wil je?
– In wat voor omgeving wil je dat de camping is?
– Is de camping voor een tussenstop of blijf je er een stuk langer?
– Wat zijn de kosten?
– Wat voor voorzieningen zijn er?
– Een grote of kleine camping?
– Wat zijn de recensies? Ik kijk ook altijd bewust naar de review van gezinnen.

Mijn favoriete sites: 
Kindvriendelijk kamperen met de site “Huren op de Camping”
Rustiek kamperen
Bijzondere campings

Wat zijn jouw tips voor kamperen in Europa met kind?

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.