Camping La Clusure – Review in de Ardennen

0

Pauline was met haar man en hun dochter van 9, zoon van 6 en dochter van 5 op vakantie naar de Ardennen. Ze waren onderweg naar het zuiden van Frankrijk en verbleven een week in de Belgische Ardennen met kinderen. Pauline vertelt over kamperen in de Ardennen in België.

Afgelopen zomer gingen we naar Zuid-Frankrijk. Om het hele eend niet in één keer te hoeven rijden, hebben we eerst een week in de Belgische Ardennen gezeten. Dit hebben we vooraf vastgelegd. 

We hadden de tent bij ons, toch verbleven we in een stacaravan. Ik vind dat altijd een fijne manier om de kampeervakantie te beginnen. Omdat we meestal op meerdere plekken verblijven, scheelde het verblijf in een stacaravan toch weer een keer om alle kampeerzooi uit en in te pakken.

rivier-parc-la-clusure

Kamperen in de Ardennen: camping La Clusure

We kampeerden in de Ardennen bij camping La Clusure. Dit is een mega kindvriendelijke bestemming, met leuke animatie voor de kinderen. Zelf zoeken we het liefst rustige campings op. <aar ik merk aan de kinderen dat zij campings met vermaak, zoals het meeleeftheater, erg kunnen waarderen.

Camping La Clusure biedt een mooie middenweg. Deze camping is geschikt voor het hele gezin, van peuter tot puber, en biedt vermaak maar is niet te druk.

Activiteiten op en in de omgeving van de camping

Op de camping zelf bieden ze een uitgebreid animatie programma. Het meeleeftheater is voor kinderen tussen 4-10 echt een aanrader. Verder is er op de camping een bedrijf dat uitdagende activiteiten aanbiedt (B-Adventure), zoals boogschieten en mountainbiken. En wanneer je in de Ardennen verblijft, moet je natuurlijk een keertje kanovaren. Er is dus op, en rond de camping, meer dan genoeg te doen!

buks-schieten-b-adventure

Geloof het of niet, maar de beste biefstuk ooit gegeten, aten we op de camping zelf bij restaurant Le Val Joli. Een minpunt van de camping is de het treinspoor wat langs de camping loopt. En een minpunt van de Ardennen is toch het weer, je zit er immers nog lang niet in Zuid-Frankrijk.

Meer lezen?
Meer over deze vakantie bij Camping La Clusure op de website van Pauline
Dit zijn vakantieparken in de Ardennen
En bekijk het kamperen op de boerderij in Nederland

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.