5x Kaapverdische eilanden met kinderen

5

Met een baby en een peuter waren wij op Sal. De Kaapverdische eilanden met kinderen bezoeken is een goed idee! Omdat het nog een vrij onbekende verre bestemming is, deel ik de algemene informatie over de eilanden en ook geef ik tips over wat je meeneemt!

Kaapverdië bestaat uit tien eilanden, allemaal met een vulkanische oorsprong. De Kaapverdische eilanden liggen voor de kust van Afrika, op ongeveer zes uur vliegen vanaf Nederland en België. Het ene eiland is veel ouder dan het andere, hierdoor verschillen de eilanden qua landschap. Dat is ook wat deze groep tot een gave bestemming maakt om te gaan eilandhoppen.

Kaapverdische eilanden met kinderen: algemene informatie

De eilanden zijn anders dan anders omdat ze allemaal hun eigen karakter hebben en omdat het toerisme nog niet echt is ontwikkeld. Je gaat naar Afrika maar het is wel een gebied met Westerse invloeden. In ongeveer 6,5 uur vlieg je erheen, het is veilig en je hebt geen inentingen nodig! Wel komt er in het binnenland van een paar eilanden (niet Sal en Boa Vista in ieder geval) misschien malaria voor.

Verplichte documenten, klimaat en inentingen

Om naar Kaapverdië te reizen heb je een paspoort nodig dat bij aankomst nog minimaal zes maanden geldig is. Er is een visum nodig om Kaapverdië in te komen. Als je je reist boekt bij een grote organisatie als Tui of Kras, dan is je visum onderdeel van het pakket. Je vult dan tijdens de boeking de gevraagde gegevens voor het visum in. Ga je op een andere manier naar Kaapverdië en heb je een visum nodig, dan moet je een visum aanvragen via dit formulier.

Het weer op Kaapverdië: De dagtemperatuur op Kaapverdië is gemiddeld 24 graden overdag en minimum  18 ’s nachts. In de zomer is de temperatuur rond de 30 graden, 35 is zeldzaam door het zeeklimaat, maar komt soms voor. Lees meer over het klimaat in Kaapverdië.

Inentingen Kaapverdië: bekijk het actuele advies hier.

Kaapverdische eilanden met kinderen: All Inclusive resort Kaapverdië

Omdat veel producten uit Europa komen ligt het prijspeil hoog voor boodschappen. Als je boodschappen gaat doen zie je dat de prijzen vrij Europees zijn. Wij zaten via een aanbieding All Inclusive en dit was ideaal, zeker met de kinderen. We verbleven in all inclusive hotel Melia Dunas.

Vakantie Kaapverdië met kinderen voorbereiden

Afhankelijk van het eiland waar je heen wilt, wat je op vakantie wilt doen en wellicht de aanbiedingen boek je het vliegticket en de accommodatie los of als pakket. Boek je een pakket, dan hoort meestal zelfs het vervoer naar de accommodaties bij de pakketprijs. Boek je alles los, dan kan je de reis veel meer afstemmen op jouw wensen.

Wij waren op Sal, Kaapverdië met een baby (en een peuter). Kaapverdië is heel goed te doen met een kleine kinderen. Het land is veilig, schoon en de mensen zijn gek op kinderen.

Wat neem je mee in je handbagage

– Geldige paspoorten + kopie
– Vliegtickets en andere reisdocumenten
– Portemonnee
– Geld, portemonnee
– Telefoon
– Medicatie
– Reservekleding / zomerkleding
– Tandpasta en tandenborstel
– Boeken en Tijdschriften
– En voor je kind: luiers, doekjes, knuffel, reservekleding, slaapzak, speen, speelgoed en wat eten.

Als het kan neem je in de handbagage voldoende kleding mee voor één dag. Als je koffer vertraagd is, hoef je niet direct nieuwe kleding te kopen. Wat je meeneemt in je koffer naar Kaapverdië met kinderen verschilt niet veel van de checklist Curacao. Ik vond het op Kaapverdië in de avond frisser dan op Curacao, zorg daarom voor een extra vest en een luchtige lange broek.

Lees ook: tips voor Gambia en doen in Namibië

Kaapverdië met kinderen: tips & activiteiten

Op vakantie naar Kaapverdië met kinderen is een goed idee; deze kindvriendelijke bestemming is een prachtige combinatie van heerlijk weer, strand en het gevoel van Afrika. Je komt in een authentiek land terecht met wat faciliteiten voor toeristen. Ideaal om juist nu naar Kaapverdië te gaan!

5 Comments
 1. Yvonne zegt

  Kaapverdië lijkt me echt fantastisch om met de kinderen te zien, zeker om te gaan eilandhoppen. Maar ik kan me inderdaad voorstellen dat het ook z’n voordelen heeft om voor de all inclusive te gaan, zeker als het eten er prijzig is, zoals je al aangeeft.

 2. Annemarie zegt

  Klinkt leuk Kaapverdië, en 6,5 uur vliegen is nog te overzien. Ook met kinderen. 🙂

  1. Karlien zegt

   Klopt dat is echt het voordeel van de bestemming. Wel zon-zeker en heel anders dan NL, maar je hoeft er niet de wereld voor over te vliegen.

 3. Eva zegt

  Kaapverdië is een heerlijke winterzonbestemming. Heb wel vernomen dat Sal eigenlijk het minst fraai is…. en all-inclusive daar heb ik het toch niet zo mee…..

 4. Nanouk zegt

  Wij zijn op Boa Vista en Santiago geweest. Ik wist helemaal niet dat er op enkele eilanden malaria is! Nou ja, dan waarschijnlijk ook niet op Santiago. Sal trekt ons niet zo. We zouden wel nog graag naar Santo Antao en Sao Vincente gaan, omdat je daar schijnbaar prachtig kunt wandelen!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.