9x De eilanden van Kaapverdië | Tips per eiland!!

0

Kaapverdië is een archipel met zestien eilanden, waarvan 10 bewoond zijn. De andere zes kleinere eilandjes zijn onbewoond. Ondanks dat het een land is, zijn deze eilanden totaal verschillend.

Joshua zeilde voor het eerst naar Kaapverdië in 2011 en ontmoette daar zijn grote liefde Katia. Het stel woonde ruim een jaar op de eilanden, voordat ze samen verder de wereld rond zeilden. Ze komen er regelmatig terug. Voor Joshua maakt de grote variatie tussen de eilanden het de perfecte bestemming om met kids naartoe te gaan. Hij vertelt in dit artikel over de Kaapverdische eilanden en de redenen om daar te gaan eilandhoppen.

Ook naar Kaapverdië? Voja Travel is gespecialiseerd in deze bestemming! Ze nemen je mee naar de mooiste plekken waar massatoerisme niet bestaat. Off the beaten track!

Ik was nog nooit eerder op een plek waar de mensen zo uniek en warm zijn

Prachtige mensen op Kaapverdië

Toen ik pas Kaapverdië was, lag ik eens ten anker op het onbewoonde eiland Santa Luzia. Overdag gingen mijn broer en ik vissen, en de avonden brachten we door met Franse vrienden. We dronken wijn en speelden samen kaartspellen op onze boot.

Een van de Fransen woonde sinds een jaar op Kaapverdië en legde mij uit wat volgens hem de kern van Kaapverdië is. “De landschappen zijn spectaculair, ja, maar de echte schoonheid van Kaapverdië zijn de mensen. De mensen zijn mooi om te zien, gemixt en genetisch het meest diverse volk ter wereld, maar belangrijker”, zo vertelde hij; “Ik was nog nooit eerder op een plek waar de mensen zo uniek en warm zijn.” Pas veel later zou ik zijn woorden begrijpen.

Meeste aantal muzikanten per inwoner

Kaapverdië telt ongeveer een half miljoen mensen en er wordt gezegd dat de eilandengroep meer muzikanten per inwoner heeft, dan welk land ook ter wereld. Kaapverdiaanse muzikanten zijn wereldwijd bekend om hun passievolle muziek en diverse stijlen.

Zo is er Funana, Morna, Kizomba, Coladera en vele andere muziekstijlen. De live muziek zorgt dat in de openlucht bars en cafés altijd een gemoedelijke sfeer hangt, en er genoeg te zien valt, ook voor de kids. Muzikanten nodigen kinderen vaak uit op het podiumpje, en dat vinden ze prachtig. Op mijn site vind je een overzicht van Kaapverdische muziek.

Geniet alvast van wat muziek uit de culturele hoofdstad van Kaapverdië, Mindelo!

Micro klimaten

Een ander bijzonder aspect van Kaapverdië is het bestaan van microklimaten. De eilandengroep heeft bergen tot drie kilometer hoog. Deze bergen zorgen lokaal voor microklimaten. Zo kun je op een eiland groene valleien hebben, en even verderop dorre woestijnlandschappen, of witte stranden met palmbomen. Deze variatie houdt het reizen interessant.

eilandfoto-santo-antao

Carnaval, dans en feest

Als je van Kaapverdische muziek houdt, is het leuk om eens naar een evenement te gaan. Dat kan juist ook met kinderen omdat je vaak kunt meegenieten vanaf een dakterras van een restaurant of een wat rustiger kindvriendelijke omgeving bij het evenement.

Voor Kaapverdianen is het de gewoonste zaak van de wereld dat de kinderen vanaf jongs af aan mee swingen. De swingende Kaapverdische muziek wordt dan ook het hele jaar door gevierd op verschillende evenementen. De bekendste evenementen zijn het Carnaval Tropicale in februari of maart, en het gratis muziekfestival “Baia das Gatas” dat eens per jaar wordt gevierd. Alle eilanden hebben elk jaar diverse andere festivals welke allemaal gratis zijn. In onderstaande video’s krijg je een voorproefje.”

Zorg dat je niet vast komt te zitten op een eiland

Door de grote variatie tussen de eilanden is het echt zonde als je maar een eiland bezoekt, dan zie je echt te weinig van het land. Mijn advies is om minimaal twee of liever zelfs drie eilanden aan te doen. Zo kun je de verschillende kanten van Kaapverdië ervaren. Ik zou daarom minimaal 10 en liever 15 dagen of meer gaan.

Ook naar Kaapverdië? Voja Travel is gespecialiseerd in deze bestemming! Ze nemen je mee naar de mooiste plekken waar massatoerisme niet bestaat. Off the beaten track!

Meer lezen? Op vakantie naar Kaapverdië met kinderen

eilandfoto-3-droge-landschappen
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.