Jenever Museum met Escape Room in Schiedam

0

Schiedam staat alom bekend om jenever. Niet voor niets wordt dit stadje de jeneverhoofdstad van de wereld genoemd. Daar in “GinCity” vind je dan ook het Jenever Museum.

Een bezoek aan het museum is natuurlijk goed voor een dosis geschiedenis. Ben je niet zo van het type slenterend cultuur snuiven, maar meer een actieve doener? Sinds 27 maart 2018 kan ook jij je hart ophalen. Het Jenever Museum opent dan een heus Escape Room in Schiedam.

Escape Room

 

Escape Room

Het principe van een Escape Room is vrij eenvoudig. Je wordt samen met een groep opgesloten in een kamer en je hebt een uur om deze kamer te verlaten. Dat doe je door samen raadsels en puzzels op te lossen. De ene oplossing leidt tot een nieuwe raadsel. De oplossing daar weer van naar een andere. Tot je uiteindelijk de sleutel naar buiten toe heb bemachtigd. Een Escape Room spelen is leuk, spannend en hartstikke goed ook voor de teamgeest.

Escape Room in Schiedam

Met Escape Room De Albatros hoopt het Jenever Museum een nieuw soort publiek naar het museum te krijgen. Wat mij betreft een geniaal idee. Je bent actief bezig en steekt nog een hoop op ook. Een soort van interactieve tentoonstelling eigenlijk. Met in dit geval de jenevergeschiedenis van Schiedam in de hoofdrol.

Escape Room

Het verhaal van De Albatros

Vanwege de opening van de Escape Room in Schiedam mochten wij een sneak preview komen beleven. Uiteraard mochten we binnen geen foto’s maken en niks verklappen. Natuurlijk kan ik je wel vertellen wat het verhaal is achter de kamer.

Als bezoeker help je het museum bij een onderzoek naar een geheim jeneverrecept van de familie Schiebende. De kamer schijnt trouwens één van de moeilijkere kamers te zijn. Nog meer voldoening dus als jullie, met het recept, op tijd uit de kamer weten te ontsnappen. Naast de eer wacht in dat geval nog een leuke beloning op jullie.

Je kunt alleen naar De Escape Room gaan, of combineren met een bezoek aan het museum. Je reservering moet wel vier weken van te voren ontvangen zijn. Toegang tot de Escape Room vanaf 18 jaar.

Bekijk andere leuke musea

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.