IJsboerderij Texel Labora mét speeltuin | Review

0

Een tijd geleden waren we op vakantie op Texel met de kinderen, bij een vakantiepark van Landal. We lazen over de IJsboerderij Texel. Daar moesten wij natuurlijk met de kinderen heen! Op een mooie middag gingen we naar de IJsboerderij, om er vervolgens een hele tijd te blijven. Er was namelijk meer dan genoeg te doen.

IMG_20160410_151232

IJsboerderij Texel

De ijsboerderij op Texel ligt in het noorden van Texel, in de buurt van De Cocksdorp. Wij komen met de auto aan. Het is een zonnige dag en er zijn veel bezoekers, wel is er nog voldoende plek om de auto te parkeren.

De kinderen rennen direct naar de speeltuin en de kinderboerderij. Er is veel ruimte om te spelen! Prima, dat ijs komt dan later wel. Johan en ik zetten een stoel neer in de zon en genieten van de rust en ruimte.

IMG_20160410_151516

Het ijs van IJsboerderij Texel

Nadat de kinderen even hebben gespeeld lopen we naar de winkel voor een ijsje. Er zijn minimaal zestien verschillende soorten ijs te verkrijgen. Een aantal hele leuke smaken ook, bijvoorbeeld Hoky poky, dat is het vanille / caramel ijs met caramelsaus en caramelblokjes. Het ijs smaakt erg goed! Je kan er naast ijs (ook om in halve liter bakken om mee te nemen) ook wat te drinken halen en in de winkel wordt onder andere zelfgemaakte jam verkocht.

IMG_20160410_154715

Ook erg leuk om te doen bij de IJsboerderij Texel: even kijken bij de koeien. Het melk van de koeien wordt gebruikt voor het ijs! Met de kinderen zijn we een hele tijd in de stal geweest, je kan kijken bij het melken en van bovenaf in de stal. Via informatieborden lees je hoe de melk wordt verwerkt tot ijs!

Deze ijssalon is echt een aanrader tijdens je vakantie op Texel (met kinderen maar ook zeker zonder kids).

Lees ook:

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.