Eigen(w)ijs in Santpoort en Wijk aan Zee

0

Met de kinderen kampeer ik in IJmuiden. Op de tweede dag huren wij een fiets in Haarlem. Via allerlei hotspots in Haarlem fiets ik richting Wijk aan Zee, waar we pizza willen eten. Onderweg komen wij langs Santpoort. Mijn kinderen gillen opeens: ijs mama, ijs!!! Ik rem, draai om en fiets naar het ijs. Een goede keuze zo blijkt. Waarom, dat lees je in deze blog!

Ijs in Santpoort en Wijk aan Zee

We zijn ter hoogte van Landgoed Duin en Kruidberg, exact gezegd zijn wij bij Hoeve Duin en Kruidberg te Santpoort-Noord. Sinds april 2016 kan je hier terecht voor ijs, drankjes en een portie patat! De kinderen stormen niet af op de ijsjes maar op een lading speelgoed en loopauto’s die buiten op ze staan te wachten. Er is meer dan genoeg ruimte om rond te crossen en te spelen. Ik ga op een stoel zitten en geniet van de zon totdat de kinderen wel interesse krijgen in ijs!

IMG_20160808_174141

Eigen(w)ijs, ambachtelijk ijs

Het ijs wordt gemaakt door de medewerkers zelf, altijd een pluspunt! Op hun website lees ik het volgende: Dagelijks bereiden wij vers ijs. De smaken zijn afhankelijk het weer. In het basisassortiment vind je onder andere pistache, hazelnoot, stracciatella, cookies, mango, Red Bull en limoen cheesecake. Klinkt al erg goed! Leuk detail is dat de melk komt van de koeien die in het weiland achter de ijssalon rondlopen.

De eerste dag eten alleen mijn kinderen een ijsje, op de tweede dag kan ik de verleiding niet weerstaan. Met mijn zoon deel ik een bakje met de smaken mango en stracciatella. De eerste hap is al fantastisch. Wat is dit ijs smaakvol en romig! Absoluut een aanrader om bij deze ijssalon een ijsje te eten.

Ook eten we op de tweede avond hier een patatje. Deze is vers gesneden en smaakt erg goed. We genieten in het zonnetje en ik raak in gesprek met de eigenaar. Hij vertelt over de ijssalon en de omgeving.

Kindvriendelijke hotspot

De kinderen wilden iedere dag terug naar deze ijssalon. Dat zegt eigenlijk al genoeg. Er is speelgoed, ijs en patat. Ook is er buiten en binnen voldoende ruimte om lekker te spelen.

Wandelen en fietsen

De locatie in Santpoort grenst aan landgoed Duin en Kruidberg en ook NP Zuid-Kennemerland. Vraag de eigenaar over mooie wandel- en fietsroutes! Ik ben vanaf de ijssalon zowel richting IJmuiden als Haarlem en Bloemendaal gefietst. Het is prachtig onderweg. De locatie in Wijk aan Zee, eigenlijk Velsen-Noord, ligt heel dichtbij het strand. Combineer het halen van een ijsje met een leuke dag op het strand!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.