Hotspot Turf in Hoorn, kidsproof!

3

Vorige week was ik met Johan en peuter in Hoorn bij café Turf. Deze hotspot is waar je goed met je kinderen terecht kan, ik was ernaar op zoek! Ik hoorde van andere moeders dat deze plek heerlijk is met kinderen. We waren benieuwd en hieronder deel ik onze bevindingen.

Turf, een hotspot in Hoorn

Vooraf bekijk ik natuurlijk even de website, wat vertellen ze over zichzelf: “Bij ons kun je gezellig bijkletsen met je vrienden, lekker spelen in de zandbak of koffie met huisgemaakte taart eten.” Dit klinkt al goed.

Restaurant Hoorn Turf

Turf heeft goede bediening

We komen binnen en het eerste dat ons opvalt is de bediening. De medewerkster groet ons vriendelijk als ze ons binnen ziet komen. Zodra we zitten komt een andere medewerkster naar ons toe en vraagt wat we willen drinken. Als ik naar de bar loop om te kijken wat voor taarten er zijn, komt een medewerkster mij vertellen over de taarten. En dit alles zonder opdringerig te zijn. Heel prettig om te ervaren!

Menu

Op de menukaart vind je allerlei gerechten: ontbijt, broodjes, salades, soep maar ook een High tea of High wine. Daarnaast uiteraard huisgemaakte taarten, verschillende soorten koffie (volgens de koffietest van AD de beste van Noord-Holland) en een speciale kaart voor kinderen. Voor de kids is er van alles: van hartig tot zoet en alles er tussenin.

Sfeervolle inrichting
De zaak is stijlvol ingericht. Johan geeft aan dat hij het fijn vindt dat de inrichting zo is dat ook mannen er prima kunnen zitten. Sommige lunchrooms hebben een te vrouwelijke inslag, deze volgens hem gelukkig niet. Banken en lange tafels, wel of niet bij een raam. Overal mooie zitplekken. Er is plaats voor veel bezoekers, doordat er een knik in de ruimte zit heb je nooit het gevoel dat het heel druk is.

Restaurant Hoorn Turf

Kidsproof café
Dit zie je bijna nooit: een zandbak in een lunchroom. Voor kinderen, en hun ouders, is dit dus een ideale lunchroom. Je kind heeft vermaak in de vorm van speelgoed, een zandbak en andere kinderen. Ondertussen klets jij bij met een vriendin of je leest rustig een boek.

Ondanks dat de ruimte deels is ingericht voor kinderen (stapel kinderstoelen, verschoontafels in de toiletten bij dames en heren!), is het publiek divers. Jonge stellen, (groot)ouders met kinderen, families en vriendinnen zie ik zitten.

Heerlijke cappuccino
De koffie: er is ruime keus uit soorten koffie: espresso, cappuccino, latte en allerlei variaties. Als je kind in de zandbak aan het spelen is, heb je als ouder alle tijd om te genieten van een kop koffie (of twee).

Conclusie
Met en ook zonder kinderen een geslaagde plek voor ontbijt, lunch of taart met koffie. Wij komen vaker.

Lees ook:

Restaurant Hoorn Turf
3 Comments
 1. jeapiebel zegt

  Life is zeker beautiful. Grote zandbak daar kunnen kleine kinderen zich zeker goed vermaken.  Mooi met inrichting en gele wand met leuke foto’s vind ik.

 2. Sheela zegt

  Ik was hier nog nooit geweest. Ik loop er wel eens langs en dan denk ik het ziet er best leuk uit. Maar na jouw verhaal ga ik er zeker een keertje heen, wat gezellig en hoe leuk voor de kindjes die zandbak!

  1. Karlien zegt

   Ik wist dit ook niet. Iemand op facebook deelde een foto en toen dacht ik: Daar moet ik heen 🙂

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.