Hotspot Amsterdam: Pllek

2

Hotspot Amsterdam: met mijn zussen heb ik afgesproken. We gaan ergens in de stad koffie drinken of lunchen met de kinderen. Op het laatste moment wordt besloten om naar de NDSM-werf te gaan. We belanden bij hotspot Pllek, pal tegen het IJ aan.

Op de website lees ik het volgende: “het eten is natuurlijk, verrassend, we werken met biologisch verantwoord vlees en duurzaam gevangen vis. Veel seizoen groenten en streekproducten met wereldsmaken, bereid door chefkok Dimitry Mulder. Hotspot Amsterdam Pllek werkt zoveel mogelijk met lokale producenten.”

Hotspot Amsterdam

Uitzicht IJ

Met mijn kinderen ben ik al even binnen als mijn zussen plus baby arriveren. De ene zus woont in een stil dorp in Frankrijk. Ze geeft aan dat ze moet wennen aan deze moderne hippie plek. Eenmaal binnen oogt het een stuk normaler dan ze verwachtte. De buitenkant van dit restaurant in Amsterdam bestaat uit zeecontainers. Als je binnen staat heb je een mooi uitzicht over het IJ. Alleen al vanwege het uitzicht kan je uren blijven zitten.

Hotspot Amsterdam Pllek Kindvriendelijk

Kindvriendelijk restaurant

Bij binnenkomst vraag ik of er speelgoed te vinden is. Er is niet alleen speelgoed, er is een speelhoek. Deze is op een verhoging met daarop een lage tafel. Fijne plek om te kunnen kleuren. Ook liggen er spelletjes, waaronder Triominos en Triviant. Voor net kruipende baby’s is deze speelhoek minder geschikt, omdat ze over de tafel naar de afstap kruipen. Voor dreumesen, peuters en alles daarboven is deze hoek ideaal. De ouders kunnen natuurlijk in de speelruimte blijven zitten. Je kan er ook voor kiezen om op een van de grote banken neer te ploffen in deze Hotspot Amsterdam.

In de toiletten is een plek gemaakt om je kind te kunnen verschonen. Ook vind je op de menukaart gerechten voor kinderen.

Hotspot Amsterdam Pllek

Menu

We bestellen heel wat drinken: drie koffie, een cola en een chocolademelk. De kosten zijn € 12,00. Vanwege kruipende baby en een boze dreumes bestellen we niets te eten.

Hotspot Amsterdam Pllek

Ruige Rakkers

Leuk om te weten is dat ze Ruige Rakkers aanbieden in deze Hotspot Amsterdam. Deze activiteiten zijn meestal voor kids vanaf vier jaar. De knutselactiviteiten zijn als je er als ouder bij komt zitten ook voor de kleintjes prima te doen. Het zijn vaak laagdrempelige inloopprogramma’s. De medewerker van Pllek geeft aan van plan te zijn vaker dingen voor kids vanaf twee jaar te organiseren, waarschijnlijk in de vakanties (herfst en kerst). Hou hiervoor de webagenda in de gaten. Sommige onderdelen zullen betaald zijn en op reservering. De reguliere zondagen zijn gratis.

Dit café is een aanrader om met je kinderen heen te gaan. In de zomer heb je ook buiten meer dan genoeg ruimte om rustig te zitten. Goed pllek, goede sfeer!

Volg mij op Facebook om op de hoogte te blijven!

2 Comments
  1. Sheela zegt

    Wat ziet het er gezellig uit zeg! Top dat ze een plek hebben zodat de kindjes ook lekker bezig kunnen zijn. Het uitzicht is echt geweldig! Daar zou ik ook wel de halve dag willen zitten 🙂

  2. Karlien zegt

    Het is echt een heerlijke plek om te genieten van het uitzicht terwijl de kinderen spelen 🙂

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.