Hortus Amsterdam met kinderen | Review

0

Hoe leuk is een bezoek aan de Hortus Amsterdam met kinderen? Wij waren er met twee kinderen (5 en 7 jaar) en delen onze indrukken.

Geregeld gaan we op een zondag een dagje naar Amsterdam met kids: het gratis kunnen parkeren speelt dan een rol. Op deze zondag combineerden we een bezoek aan Micropia met een bezoek aan de Hortus Amsterdam met kinderen.

Hortus Amsterdam met kinderen bezoeken

Op de website lazen we dat er een speurtocht is in de Hortus, deze wordt bij de kassa gratis aangeboden. De kinderen gaan op pad en wij wandelen er achteraan.

Eerder die week waren we bij de Kasteeltuinen in Arcen, en dat was een totaal andere ervaring, dus het is even schakelen. Van enorme tuinen gaan we naar een wat kleiner park.

Hortus

Echter, dat mag de pret niet drukken! Het is heerlijk om in het drukke Amsterdam rond te lopen in de natuur, tussen de bijzondere planten en bomen.

Hortus Amsterdam met kinderen

Vlinderkas

Dan komen we de vlinderkas tegen. De kas is niet erg groot maar wel heel indrukwekkend. Er staan allerlei planten als cacaoplanten en koffieplanten. En natuurlijk zijn er heel veel vlinders. Die vliegen om te heen en komen geregeld op je zitten.

vlinders in Hortus
vlinders
vlinders

Grote kas

We wandelen verder door de Hortus Amsterdam en komen aan bij de grote kas. Dit blijkt voor de kinderen haast een doolhof te zijn. Via allerlei leuke weggetjes vind je je weg naar de andere kant van de kas. Je hebt direct het idee dat je in de tropen bent.

Hortus Amsterdam met kinderen | Een aanrader?

Wij vonden de Hortus een leuke plek voor een uitje met kids, zeker als je van de natuur en planten houdt! De kinderen waren enthousiast over het bezoek en zouden graag nog eens gaan. Bekijk de website voor kinderactiviteiten.

Meer Hortussen bezoeken? Blogger Hilda bezocht op dezelfde dag als wij een Hortus, bij haar was het in Utrecht, in combinatie met het Universiteitsmuseum.

Meer leuke tips voor Nederland? Lees onze ideeën voor een stedentrip Nederland met kind.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.