5 tips voor Hoch-Schwarzwald met kinderen

Een verrassend mooi en prachtig groen stukje Duitsland!

0

In juni was Judith met haar partner en hun kleuter een week in het hoogste gedeelte van het Schwarzwald. Zij deelt 5 tips voor Hoch-Schwarzwald met kinderen.

In Zuid-Duitsland, bij de grens met Frankrijk en Zwitserland, ligt het hoogste gedeelte van het Zwarte Woud, het Hoch-Schwarzwald. Het is er prachtig groen met heuvels en bergen, mooie dalen met schattige dorpjes, meren en uiteraard heel veel bos.

Natuurbelevenispad bij Oberholz-Birkendorf - touwbrug
Natuurbelevenispad bij Oberholz-Birkendorf – touwbrug

Ook is het zeer kindvriendelijk, aardige mensen, prachtige natuur en niet al te ver van Nederland. Dus zeker een bezoek waard. Ze zijn er erg ingesteld op kinderen en je vindt er dan ook veel wandelroutes, speelplekken, musea, natuurcentra, zwemgelegenheden en dergelijke waar je kind zich zeker zal vermaken.

Wij zetten de 5 leukste uitjes die we hebben gedaan op een rij!

Schlühüwanapark
Schlühüwanapark

Doen in Hoch-Schwarzwald met kinderen

5. Natuurbelevenispad bij Oberholz-Birkendorf

Dit pad was erg afwisselend en had een flinke klim. De route was niet heel erg goed aangegeven maar we kwamen er, via o.a. een leuke touwbrug over een kabbelend stroompje, een leuke houtxylofoon en een blotevoetenpad.

Schlühüwanapark-klimmen
Schlühüwanapark

4. Waterpret bij Aqua Fun aan de Schluchsee

In het dorpje Schluchsee aan de Schluchsee is het kleine waterpark Aqua Fun. Je hebt er een leuk kinderbadje, een bad met stroomversnelling en glijbaan en een groter zwembad. Het ligt direct aan het meer, er is een speeltuin, er zijn ligweides met schaduw en het heeft een terras en een kiosk.

Schlühüwanapark-klimmen

3. Natuurwandelpad Schlühüwanapark in Rothaus

Deze wandeling gaat afwisselend door bos, stukje heuvel op & heuvel af, langs een stroompje. Je kan de wandeling uitbreiden met een rondje langs het meer, de Schlüchtsee, waar je overigens ook kunt zwemmen.

Er is een stukje blotevoetenpad en er zijn opdrachten als spring zo ver als de dieren. De route is verder opgeleukt met figuren uit boomstammen gemaakt en onder andere een boomtelefoon.

Schlühüwanapark
Schlühüwanapark

2. Feldberg: gondel, uitkijktoren en super leuk wandelpad

Feldberg is helemaal ingesteld op toeristen. Je kan er met de gondel de berg op, daar weer een uitkijktoren beklimmen voor spectaculaire uitzichten over het Schwarzwald en terug in het dal een hele leuke wandeling maken.

De leukste wandeling van het gebied vonden wij, omdat het soms echt wel klauteren was. Ze hebben het echt leuk hebben gemaakt voor kinderen met een uitkijktoren, grappige kabouters, hutten, speelgelegenheden en de route is creatief uitgezet.

feldberg uitzicht
Feldberg uitzicht

1. Met de stoeltjeslift omhoog, met de rodelbaan terug in Todtnau

Dit was echt het favoriete uitstapje van onze kleuter. Eerst met de stoeltjeslift de meer dan 1.000 meter hoge berg op en dan met de rodelbaan van bijna 3 km lang weer helemaal terug het dal in. Werkelijk spectaculair en super gaaf!

rodelbaan vanaf beneden
Rodelbaan vanaf beneden

Maar er is dus zoveel meer te doen in het Hoch-Schwarzwald met kinderen. Het bezoeken van de bierbrouwerij Rothaus mét super leuke waterspeeltuin (vrij toegankelijk), een mooie waterval bij Todtnau, een bijzondere domkerk in het pittoreske dorpje Sankt Blasien, er zijn overal leuke slingerweggetjes en als je verder wilt rijden dan 45 minuten dan vind je ook een beren & wolven dierenpark en de watervallen van de Rijn.

En natuurlijk proef je er zeker de lekkerste Schwarzwalder Kirsch taart en ga je naar huis met de échte Schwarzwalder Schinken!

Judith was op vakantie in Europa, ze bezochten ook Jura en Lago Maggiore
Op een uur rijden ligt het Europa-Park

Natuurbelevenispad bij Oberholz-Birkendorf-xylofoon

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.