Getest: Het Panbos met kinderen in Katwijk

0

(Door Petra) In september ben ik met de kids (8 en 10 jaar oud) naar Het Panbos in Katwijk geweest. Dit is een wandel- en speelbos voor alle leeftijden. In deze blog deel ik onze ervaringen met Het Panbos met kinderen.

Er zijn niet heel veel parkeerplaatsen bij de ingang van het bos maar wij hadden geluk dat we meteen een plekje vonden. Tegenover het bos is een pannenkoekenhuis waar je kunt parkeren als je het bos combineert met een bezoekje aan dit restaurant (parkeren alleen voor bezoekers van het restaurant). 

Panbos Katwijk review

Het Panbos in Katwijk

De eerste ervaring met het Panbos was toch best apart, naar mijn mening. He betaalt namelijk entree voor dit bos. De entree is EUR 2,- p.p., kinderen tot 16 jaar mogen gratis naar binnen.

In het bos zijn twee wandelroutes uitgezet. Deze gaan grotendeels over verharde, geasfalteerde paden. Een kinderwagen kan dus prima mee. De wandelroutes zijn niet te lang, dus heel goed te doen, ook als je gaat wandelen met (kleine) kinderen. Het bos is relatief klein maar er is genoeg te doen.

Wij hebben de korte wandelroute van ongeveer 1,5 kilometer gevolgd, daarmee kom je langs een aantal speeltuinen, een vijver, een geitenweide en hertenkamp en een restaurant. Ik vond het restaurant wel vrij duur. De korte route is ideaal met (kleinere) kinderen. Je kunt ook de langere route van ongeveer 3 kilometer volgen of zelfs je wandeling uitbreiden richting de duinen.

Onze ervaringen met het Panbos

Op de website van Het Panbos kun je alle mogelijkheden bekijken. Wat mij betreft is dit bos een aanrader voor een dagje uit, vooral met kleinere kinderen (die van ons waren misschien al iets te oud) vanwege de korte wandeling en de speeltuinen. Ik zou een volgende keer wel zelf een picknickkleed en wat te eten en te drinken meenemen (dat zie je overigens heel veel mensen doen).

Verder lezen?
Dit doe je in Noordwijk met kinderen.
Museum Corpus ligt in de buurt
En dit doe je in Leiden met kinderen

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.