Haarlem Oerkap, kidsproof stadsstrand

1

Toen wij nog geen kinderen hadden, woonden wij in Haarlem. Ik ben gek op Haarlem. Iedere keer als ik met de trein de stad binnenkom, kom ik langs een stadsstrand. Het ziet er zo gezellig uit, daar moet ik een keer heen. Met de kids was ik kamperen in IJmuiden, op één van de dagen fietsten wij naar Haarlem. Toen kon ik eindelijk het stadsstrand Haarlem Oerkap ontdekken. In deze blog onze ervaring!

IMG_20160808_151055

Haarlem Oerkap

Op slechts zes minuten lopen van het station vind je dit stadsstrand. De kinderen rennen naar binnen, ik loop even een rondje. Veel zitplaatsen, vooral heel erg veel relaxte manieren. Ligstoelen, hangbanken en dergelijke. En dat allemaal op het zand. Zo fijn! De ruimte binnen is zelfgebouwd en knus, inclusief haardvuren.

Menukaart

Overdag een simpel maar goed menu. Vanaf 17 uur home-made pizza’s en steak uit de braai! Hoe lekker is dat zeg. Met de kinderen bleef ik niet tot vijf uur. Ze wilden nog wat andere dingen doen (spelen, een ijsje halen en meedoen met de speurtocht van de camping). Wel kom ik komend jaar (want open van mei tot en met september) minimaal één keer na vijf uur om pizza te eten met het gezin.

IMG_20160808_151101

Kidsproof hotspot

De bediening was onwijs vriendelijk, ook voor de kinderen. Dochter rende rondjes, verdween en de bediening wist waar zij was. De jongste rende nog harder weg en ook dat was geen probleem. En dat is echt de sfeer: wees jezelf en kom gezellig en relaxed genieten van de dag. Heel erg veel kan en mag, chill! De kinderen hadden het fantastisch dus zeker kindvriendelijk en een aanrader voor gezinnen.

Feestjes

Als je niet in de “gezinsleeftijd” zit, er worden ook feesten gehouden. Volg ze daarvoor op Facebook.

Lees ook: doen in Zandvoort, leuke uitjes in Noord-Holland en bezienswaardigheden Haarlem

1 reactie
  1. Sheila zegt

    Wat ziet dit er leuk uit. In de zomer zou ik meteen een gevoel hebben van … leuk, daar gaan we eens naar toe. Voor dit seizoen spreekt het me dan weer niet aan. Want dan ben ik weer gek op winterse dingen. Maar ik ga hem onthouden. Haarlem ligt niet naast de deur (voor Nederlandse begrippen), dus ik kom er nauwelijks. Maar desondanks een leuke tip.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.