Graubünden, dag drie van mijn reis door Zwitserland

0

De derde dag in Zwitserland, ik begin in Bern en eindig in Graubünden.

De dag begint in Bern, na een laatste fantastische ontbijt in dit heerlijke hotel. Ik pak vervolgens de tram en ga naar de Gurtenbahn. Ik zit zo lekker in de tram dat ik de halte mis.

Bij het eindpunt blijf ik zitten en na twee haltes ben ik alsnog op de goede bestemming. Een klein stukje lopen verder en ik sta bij de Gurtenbahn. De Gurten is de huisberg van Bern. Hiernaast zat ik ooit op school en in al die tijd ben ik nooit naar boven geweest. Je kan naar boven lopen maar helaas laat het programma dat niet toe.

Tien minuten later sta ik boven. Ik loop een rondje over de berg en geniet van de prachtige uitzichten. Daarna eet ik bij een zelfbedieningsrestaurant dat erg goed is. Vers, gezond en lekker. Wow!

Graubünden

Dan is het tijd om Bern achter mij te laten. Ik reis via Zürich en Chur met de trein naar een klein dorp in de bergen. Sedrun is mijn eindbestemming. Van het zonnige Bern reis ik in vier uur tijd naar Sedrun. De treinreis is zo mooi dat ik amper door heb dat ik zolang onderweg ben geweest. Als ik uitstap bij mijn eindbestemming in Graubünden sta ik in sprookjesachtig Zwitserland. Een bergdorp, prachtige huizen en heerlijke uitzichten.

Het hotel ligt op een aantal minuten wandelen van het station. Omdat het tussen het winter- en zomerseizoen is als ik er ben, is het stil op straat en in het hotel. Wat een verschil met het levendige Bern. Maar ook, wat een eigen karakter heeft dit dorp. Prachtig om op zo’n plek te zijn.

Meer lezen? Volg mij op Facebook!

Graubünden

Graubünden

Graubünden

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.