Gratis kinderactiviteiten op Texel

0

Op vakantie naar Texel en je zoekt naar low budget uitjes voor het gezin? In deze blog deel ik de leukste gratis kinderactiviteiten op Texel!

Wij waren een weekend op Texel met de kids en genoten van iedere minuut. Texel heeft strand, duinen, bossen, leuke dorpjes en heel veel te doen voor gezinnen. Ik deel mijn tips voor wat je doet op Texel met kinderen. Staat jouw favoriet er niet bij, deel deze dan zeker even in de comments.

De leukste gratis kinderactiviteiten op Texel

1. Het Sommeltjespad is zo’n leuke route om te wandelen met kinderen. Een pad van 1,5 kilometer, door het bos, waarbij je onderweg van alles ziet en beleeft. Ideaal! Met de kleintjes ben je zo 1 of 2 uur zoet, oudere kinderen zijn er een stuk sneller doorheen.

2. Natuurlijk, het strand! Texel wordt omringd door de mooiste zandstranden. Ik vind het heerlijk om lange strandwandelingen te maken, maar met jonge kinderen lukt dat natuurlijk niet. Spelen op het strand en in de zee is ook erg leuk.

3. Op Texel is een vliegveld. Mijn kinderen houden van vliegtuigen en zijn graag in de buurt van een vliegveld om vliegtuigen te kijken. Er is ook een museum bij het vliegveld, maar dat is niet gratis toegankelijk.

4. Bij het vakantiepark De Krim is een gratis binnenspeeltuin. Ideaal! Naast de speeltuin is een groot restaurant.

5. In Oudeschild, bij de jachthaven, vind je een grote speeltuin. Een piratenschip met touwen.

6. Bij de Waddenhaven is een waterspeelplaats. De kinderen spelen hier inderdaad met water; via een handpomp pompen ze water uit de haven de speeltuin in. Via sluizen en goten loopt dit water terug de haven in.

7. In de buurt van Oudeschild ligt het Doolhof, in een eikenbos. Hier is een kinderspeelplaats. Je vindt het Doolhof hier.

Wat zijn jouw tips voor gratis kinderactiviteiten op Texel?

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.