Gratis kinderactiviteiten in Antwerpen | 11 Tips

0

Antwerpen is een hele leuke stad voor een stedentrip met kinderen. Maar laten we wel wezen, zo’n dagje op weekend in een stad wordt al snel kostbaar. Daarom delen wij tips voor de leukste gratis kinderactiviteiten in Antwerpen.

Gratis kinderactiviteiten in Antwerpen

1. MAS

Het Museum aan de Stroom is niet gratis, althans niet voor volwassenen die toch hun kind moeten begeleiden. Maar het uitzicht vanaf boven is wel gratis te bewonderen. De weg omhoog is al heel leuk, met allerlei roltrappen ga je steeds een verdieping verder. En het uitzicht over de stad is schitterend. Vlakbij het MAS is een klein speeltuintje.

2. Provinciaal Domein Rivierenhof

Voorheen was dit een kasteelpark. Nu kom je er om (gratis) te genieten van de natuur en de rust. Je kan hier zoveel: van wandelen tot sporten, lekker spelen en cultuur beleven. In de zomer is het extra mooi hier vanwege de rozentuin.

3. Middelheimmuseum

Het Middelheimmuseum is een openluchtmuseum dat gratis toegankelijk is! Het museum bestaat uit 400 beelden en is zeker ook leuk om met het gezin te bezoeken. Als het regent kan je picknicken in één van de kunstwerken! Er zijn wandelroutes en je kan schat zoeken met GPS. Bekijk de info op de website.

4. Het Kerkschip

Het kerkschip in de haven is een religieuze en sociale ankerplaats, het schip vaart niet meer. De kapellen, het museum en de eetzaal kan je gratis bezoeken. Er is aan boord ook een eetcafé.

5. Park Spoor Noord

Dit is een grote weide waar je kan fietsen, wandelen, skaten en spelen in de speeltuinen. Ook zijn er barbecues die je gratis kan gebruiken, je moet natuurlijk wel zelf het voedsel meebrengen.

6. Vogelenmarkt

Op het plein aan de Oudevaartplaats is op zaterdag de vreemdelingen markt. Op zondag is deze markt er dan nog en rond de Graanmarkt zijn kramen met dieren. En dit zijn inderdaad vooral vogels: van kippen tot eenden en van kalkoenen tot kanaries.

Wel betaalt, maar mocht je een leuk café zoeken: op dit plein vind je Het Geluk. Zeer kindvriendelijk en er is voor de kinderen van alles te doen.

7. Stripboek

Deze activiteit is niet gratis, maar voor € 1, – is het al rond. Dus zeker zeer low-budget.

België staat bekend om de striphelden, in Antwerpen vind je veel stripwinkels. In stripwinkel Beo naast de Vogelenmarkt kan je uit de bakken voor € 1, – een stripboek kopen.

8. Stripmurenwandeling

We blijven nog even bij het thema strips. Door de stad loopt een gratis speurtocht, en je gaat van de ene naar de andere buurt via muurtekeningen.

9. Plantentuin

In de Plantentuin aan de Leopoldstraat kom je even helemaal tot rust. Met 200 jaar geschiedenis is dit zeker ook een interessante plek om te bezoeken.

10. Kinderboerderij

De Kinderboerderij in het Rivierenhof kan je gratis bezoeken tussen 13.00 en 17.00. Je kan er natuurlijk dieren zien en aaien, maar er zijn ook allerlei speelmogelijkheden.

11. Stadsstrand Sint Annastrand

Het stadsstrand Sint Anna is leuk om te bezoeken in de zomer en de winter. Je kan er spelen en genieten van de rust. Betaalde activiteiten zijn het openluchtzwembad en de cafés.

Ga je naar een café, dan is Plaasj Kaffee een echte aanrader voor gezinnen, inclusief hindernissenspeeltuin.

Let op: zwemmen in de Schelde is verboden.

Wat zijn jouw aanraders voor gratis kinderactiviteiten in Antwerpen? 

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.