Goedkoop vliegen met kinderen doe je zó

5

Wij vliegen regelmatig met de kinderen. Vooral naar kindvriendelijke verre bestemmingen, maar de laatste tijd ook steeds vaker naar Europese bestemmingen. Als we vliegen dan proberen we dat budget te doen. En goedkoop vliegen met kinderen lukt ons aardig. Lees in deze blog hoe we dat doen.

Curacao met zijn vieren voor € 900, -, Tenerife voor € 240 -, Thailand voor € 1600, -, Servië voor € 80, – en Mallorca met mijn zus en mijn peuter voor € 90, -. Hoe we dat doen leg ik je uit!

Goedkoop vliegen met kinderen is wat iedereen met kinderen wil als je op zoek gaat naar een vliegvakantie. Wij ook en daarom ben ik best wat tijd kwijt aan het zoeken naar goedkope vliegtickets. Ik word er steeds handiger in en daarom deel ik nu mijn tips.

Tips voor goedkoop vliegen met kinderen

Wees flexibel

Wees flexibel is de nummer 1 tip voor het vinden van goedkope vliegtickets! En dan eigenlijk ook: flexibel in alles. Dit kan ik het makkelijkste illustreren met een voorbeeld.

 1. Ik wil op 28 oktober naar Barcelona vliegen vanaf Schiphol. Op 30 oktober vliegen we weer terug, met dezelfde maatschappij, vanaf dezelfde luchthaven.
 2. Ik wil in oktober of november naar Spanje. Waar in Spanje maakt niet zoveel uit, en de luchthaven van vertrek mag in Nederland of België liggen.

Het is geen verrassing dat je met optie 2 een stuk grotere kans hebt om een leuke aanbieding te vinden. Hoe je dat doet?

 • Flexibel zijn in de data.
 • En flexibel zijn in de tijd waarop je vliegt.
 • Flexibel zijn in de luchthaven van vertrek. Sommige steden hebben meerdere luchthavens.
 • Flexibel zijn in de luchthaven van aankomst.
 • Boek twee keer een enkele reis, je vliegt wellicht met een andere maatschappij terug maar dat maakt weinig uit.

Let wel op de bagagevoorschriften en andere kosten. Wij vlogen met Wizz air (beviel goed) en kwamen er later achter dat het maximum formaat handbagage meenemen extra geld kost. Enkel een normale rugzak kan gratis mee. Voor een korte vakantie was dat overigens geen probleem.

Houd de aanbiedingen in de gaten

 • Stel prijsalarmen in voor bestemmingen die je graag wilt zien. Zo kwam ik aan de €900, – tickets voor Curacao met mijn gezin.
 • Abonneer je op nieuwsbrieven. Bekijk dagelijks of wekelijks de nieuwsbrieven (vaak moet je snel zijn voor de mooiste aanbiedingen).

Websites die ik handig vind

Kayak -> Ik link direct naar explore, dat is waar je de goede aanbiedingen vindt. Je kan aangeven vanaf waar je vertrekt, of je ook van luchthavens in de buurt wilt vliegen en of de datum flexibel mag zijn.

Skyscanner; Ik ben vooral fan van de functie “Overal” bij de vliegtickets, waarmee je per land ziet voor hoeveel geld je erheen vliegt. Ook kan je op gehele maand zoeken, dan zie je een oogopslag wanneer je goedkoop vliegt.

Easyjet -> Hierbij vind je op de website soms goede aanbiedingen. Als het vluchtschema voor het nieuwe seizoen wordt vrijgegeven, heb je kans op een mooie aanbieding. Zo vliegen wij na de kerst voor € 240, – totaal vanaf Amsterdam naar Tenerife.

Wat zijn jouw tips voor goedkoop vliegen met kinderen? Lees ook de tips voor goedkoop overnachten, lees wat wij vonden van de Nintendo Switch en de tips voor een vakantie met dreumes.

5 Comments
 1. Melanie zegt

  Wat een handige tips. Ik sla deze op . Wij willen zo graag met het hele gezin naar Aruba op familie bezoek. Maar in de vakanties zijn ze zo duur. Dit gaat wellicht helpen.

 2. Nathalie zegt

  Waar en hoe kan je zo’n prijsalarmen instellen?

  1. Karlien zegt

   Deze is handig: http://www.vliegennaar.nl/flight-alert

   En verder. Bijvoorbeeld via deze: https://www.skyscanner.nl/nieuws/krijg-de-beste-vliegticketprijzen-met-skyscanner-s-prijsalarm.

   “Op websites als Momondo, Skyskanner en Kayak kun je gemakkelijk prijzen vergelijken en monitoren op verschillende dagen. Deze websites zijn onafhankelijk en zoeken direct in boeking systemen van vlucht maatschappijen voor beste tarief. Daarnaast kun je op deze websites een prijsalarm instellen.” -> komt van deze site.

 3. Rebekka zegt

  Gelden deze tips ook voor mensen met schoolgaande kinderen die aan de hoogseizoenen gebonden zijn?

  1. Karlien zegt

   Hai, in principe wel. Maar in het hoogseizoen is het wel veel lastiger om mooie aanbiedingen te vinden. Flexibel zijn in data en bestemming helpt enorm! Groeten Karlien

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.