Ideeën voor goedkoop overnachten met kinderen

0

Je wilt op vakantie of op reis met kinderen, maar de kosten lopen hard op. Daarom zoek je naar ideeën voor goedkoop overnachten met kinderen. Ik deel mijn tips.

Eerst een disclaimer: wat voor mij duur is, kan voor jou goedkoop zijn. En wat volgens mij weinig geld is, kan voor jou veel geld zijn. Ik kan niet in jouw portemonnee kijken, maar voor mij zijn dit opties voor goedkoop overnachten met kinderen.

Algemene tips voor goedkoop overnachten met kinderen

Wil je goedkoop overnachten met kinderen, dan ben je vaak wat tijd kwijt aan het vinden van een goede optie. Ideaal is om ruim voor je vakantie te boeken, zodat er nog veel opties zijn. Als het even kan, ga niet tijdens het hoogseizoen want dan lopen de prijzen hard op.

Zoek op veilingsites naar aanbiedingen, houd je niet vast aan één bestemming, speel met de data en zoek in de omgeving van de plek waar je wilt zitten.

Wij boeken soms een lang weekend bij Landal. Ze hebben af en toe via de HEMA een aanbieding, zodat je voor ongeveer € 100, – drie nachten in een park kan verblijven. Op die manier waren wij bij Landal Texel.

Goedkoop overnachten met kinderen tijdens vakantie

Kamperen

Kamperen kan heel erg goedkoop. Maar, je hebt eerst wel een heleboel spullen nodig en dat kost wel wat. Als ik met de kinderen ga kamperen, dan kan ik alle spullen lenen van mijn schoonouders. Ideaal! Zou je (bijna) iedere vakantie gaan kamperen, dan valt de investering relatief gezien mee.

Kamperen op een luxe camping kost vaak veel geld. Goedkoper is kamperen bij de boer, kamperen in de achtertuin en vobula. Vobula organiseert kampeerweken waarbij je werkt in de natuur. Deze duren meestal één of twee weken. Je betaalt een klein bedrag aan administratiekosten. Tijdens deze week werk je ’s ochtends in de natuur, op bijvoorbeeld een landgoed. In de middag en avond kan je doen wat je wilt. Als kind heb ik dit erg vaak gedaan met mijn ouders, een hele leuke manier om met een groep mensen op vakantie te zijn!

Fietsvakantie

Vrienden op de fiets is een website waarop slaapplekken voor – meestal – een nachten worden aangeboden aan fietsers en wandelaars. Je betaalt lidmaatschapsgeld (€ 8, – per jaar) en overnachtingsgeld. Als je met 1 of 2 onderweg bent is het wel gemakkelijker om een plek te vinden, dan wanneer je met een gezin van 5 of 6 op pad bent.

WWOOF

Op La Palma kwamen we bij café Finca Aloë een gezin tegen dat daar verbleef via WWOOF. Dit is een organisatie die vrijwilligers koppelt organische boerderijen die helpende handen nodig hebben. In ruil voor jouw werk – 4 uur per dag -, overnacht je gratis en krijg je te eten. Ook met kinderen is dit mogelijk, alleen is het wel iets lastiger om een geschikte plek te vinden. Het is wel een hele andere manier van vakantie dan als je ergens een huisje huurt of kampeert.

Huizenruil

Een hele leuke manier van op vakantie gaan is door middel van huizenruil. Je meldt je aan bij een organisatie, hiervoor betaal je een bedrag. Vervolgens kan je bekijken welke huiseigenaren willen ruilen van huis, in welke periode. Als je een akkoord hebt, dan verblijf jij een periode in het huis van een ander en zij verblijven in jouw huis. Als kind ben ik op deze manier een aantal keer in Zwitserland geweest.

Couchsurfing

Couchsurfing houdt in dat je bij mensen in huis verblijft. Soms op de bank, maar geregeld heb je een eigen slaapkamer. Hiervoor betaal je niets, maar je levert wel een tegenprestatie. Bijvoorbeeld uitgebreid koken, of je gaat samen op pad. Bij couchsurfing heb je interesse in het ontmoeten van nieuwe mensen, en je vindt het leuk om ervaringen uit te wisselen. Het is dus niet zomaar een gratis overnachting. Wil je gewoon een budget vriendelijke overnachting, zoek dan een andere optie!

AirBnB

Via AirBnB kan je overal ter wereld accommodaties vinden. Je kan hierbij kiezen voor een slaapkamer of een geheel huis. Hoe minder eisen je stelt, hoe goedkoper het kan zijn. Met kinderen kies ik altijd voor een geheel huis, maar wil je voor een laag bedrag een weekendje weg, dan is een slaapkamer wellicht een optie. Ik deel hoe wij geschikte accommodatie vinden in deze blog over AirBnB met kinderen.

Wat zijn jouw tips voor goedkoop overnachten met kinderen?

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.