Gezond ontbijten met een omelet

1

Soms hebben wij geen brood in huis. We bakken zelf brood, de broodmachine helpt een handje. Alleen sommige avonden zijn wij te lui om de broodmachine aan te zetten. Of we vergeten het. Vaak bak ik dan pannenkoeken, of we gaan naar de bakker. In ieder geval zorgen we ervoor dat we met de kinderen gezond ontbijten. Onlangs had ik op een zondagochtend zin in een omelet. In dit artikel deel ik het recept.

Gezond ontbijten

Volgens het Voedingscentrum levert een gezond ontbijt tussen de 300 en 400 kcal. Ik tel mijn kcal niet, ik eet naar behoefte. Er wordt aangegeven dat een gezond ontbijt uit volkoren brood, zuivel en/of fruit bestaat. Niet iedereen eet in de ochtend brood en soms heb je zin in iets anders.

Wel belangrijk is dat je zorgt dat je voldoende jodium binnenkrijgt! Aan (keuken)zout is jodium toegevoegd, een jodiumtekort kan vervelende gevolgen voor je gezondheid hebben. Lees in dit artikel meer hierover.

Gezond ontbijten met omelet

Meestal trek ik de koelkast open om te zien wat erin ligt en daarmee maak ik een gerecht. Ik had nog soep over van de avond ervoor, die warmde ik ook op. In de omelet deed ik wat tomaat en champignons, daarbij de courgettesoep. Hierdoor had ik vroeg in de ochtend al heel wat groente binnen. Altijd fijn om op deze manier de dag te starten!

Gezond ontbijten: recept

Eieren: 3
Champignons: 100 gram (ongeveer)
Tomaat: 1
Eventueel: geraspte kaas of blauwe kaas

Bereiding omelet

1. In een schaal klop je de eieren los.
2. Snijd de champignons en de tomaat in kleine stukjes.
3. Verwarm een koekenpan op het vuur.
4. In de koekenpan bak je de champignons en tomaat, totdat de champignon er goed gebakken uitziet.
5. Vervolgens voel je het eimengsel toe. Bak op laag vuur, eventueel kan je het geheel omdraaien. Bij mij breekt het dan wel. Je kan ook een deksel op de pan doen, als je die hebt!
Eet smakelijk

Volg mij op Facebook om op de hoogte te blijven!

1 reactie
  1. Yvonne zegt

    Lekker 😋 en gezond!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.