Gezinsvakantie Curacao: onze ervaring + kostenindicatie

0

In 2015 waren wij op een gezinsvakantie Curacao: 2,5 week genieten van zon, stranden en al het andere dat het eiland te bieden heeft. In het reisverslag Curacao met kinderen lees je wat we allemaal gedaan hebben. Nu deel ik onze ervaringen met de gezinsvakantie op dit tropische eiland en ook geef ik een kostenindicatie.

Bekijk de vakanties naar Curacao

Ervaringen gezinsvakantie Curacao

Wij waren 2,5 week op Curacao. We kozen bewust voor een wat langere periode. Eerder waren wij een week op Kaapverdië en dat bleek veel te kort met kleine kinderen. Je hebt een vrij lange reis, op Curacao heel wat tijdverschil, dus je kinderen moeten echt even landen. Wij merkten op Kaapverdië dat de kinderen na dag 3 eindelijk tot rust kwamen. Als je dan op dag 7 weer vertrekt, heb je weinig echt goede dagen.

Ik hoor vaak dat je Curacao in een week wel echt gezien hebt. Hier ben ik het niet mee eens! Wij zijn 2,5 week op het eiland geweest en hebben lang niet alles gezien. Het eiland biedt zoveel: heel veel zon, prachtige stranden maar ook natuurgebieden en hele leuke restaurants. Daarnaast wil je natuurlijk regelmatig de BBQ aanzetten, zwemmen en van de zon genieten. Lees ook wat er te doen is op Curacao met kinderen.

De kinderen genoten van onze gezinsvakantie Curacao. Iedere dag naar het strand en regelmatig wandelden we korte stukken in natuurgebieden. Steeds kwamen we weer leuke kindvriendelijke restaurants tegen, deze hadden ook vaak speelgoed of een speeltuintje. De jongste is te klein om zich deze vakantie echt te herinneren, maar de oudste praat er nog steeds over. Ik denk er, zeker als ik bij een strand ben, iedere keer weer aan.

Wij verbleven in een woning met zwembad in een woonwijk midden op het eiland, lees hierover in het reisverslag. Voordeel is dat je alles voor jezelf hebt. Nadeel, met kleine kinderen, is dat je continue op pad moet. De kinderen wilden steeds vermaakt worden, ze misten een speeltuintje. Het zwembad was fantastisch maar met kinderen is dat handiger als ze hun zwemdiploma’s hebben. In Thailand losten we dit “probleem” op door steeds voor accommodaties aan het strand te kiezen.

Curacao met kind

Kostenindicatie gezinsvakantie Curacao

De kosten voor een gezinsvakantie Curacao vielen ons flink tegen, ook al hadden we heel goedkope vliegtickets. Wij vlogen namelijk voor nog geen € 900,- in totaal naar het eiland. Normaal ligt dit bedrag een stuk hoger.

Wat ons ook best tegenviel waren de kosten voor eten en drinken. In de supermarkt zijn de prijzen gelijk aan die in Nederland, of hoger. En de restaurants zijn ook zeker niet goedkoop. Ik schreef daarom een artikel over een goedkope vakantie naar Curacao.

Vlucht: reken op 400 – 600 p.p.
Overnachting: Wij betaalden € 1200, – voor 2,5 week.
Autohuur: 1000 gulden (!) voor 2,5 week
Levensmiddelen: er zijn veel kleine supermarkten op het eiland. Bij de ene is kip goedkoop, bij de ander brood. In het artikel over een goedkope vakantie deel ik tips.
Restaurants: goedkoop was Pop’s place. Ook betaalbaar is Sol Food. Erg leuk is het ook om de kleine restaurantjes langs de weg te ontdekken.

Wat zijn jouw tips voor een gezinsvakantie Curacao?

Bekijk de vakanties naar Curacao

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.