Gezinsuitstappen rondom Antwerpen | 11 kinderactiviteiten

0

Wat zijn de leukste gezinsuitstappen rondom Antwerpen? De Belgische bloggers van Reistipsmetkids wonen in de omgeving van Antwerpen en delen hun tips!

Leuke gezinsuitstappen rondom Antwerpen

Arboretum Kalmthout

Naar dit mooie wandelgebied gaat Marilyn graag met haar gezin. Er zijn veel mooie wandelpaden, ook is er een bijenmuseum bij. De Taverne is ook een bezoek waard. Tevens is er een parcours ‘wandelen over bomen’, dit is een 50 meter land stammenpad. 

Arboretum Kalmthout ligt op wandelafstand van het station Kalmthout, en is bereikbaar vanaf Antwerpen Centraal.

Kinderboerderij Rivierenhof

Een kleine kinderboerderij aan de Turnhoutsebaan in Deurne. Deze is gratis toegankelijk. Naast wat dieren bekijken kan je ook rondlopen in de moestuin en er is een klein speelbos! Open van zondag tot en met donderdag van 1 – 5.

Neem vanaf Antwerpen Centraal bij het tramstation tram 8 richting Zuid-Schotensesteenweg. Uitstappen bij Deurne Venneborg.

Binnenspeeltuin den Deugeniet

Deze enorme speeltuin heeft zowel een binnen- als een buitengedeelte. Voor kinderen tot en met 3 jaar is er een apart gedeelte. Heel veel speelplezier voor de kinderen!

Vanaf Antwerpen Centraal per bus bereikbaar. Qua ligging is de binnenspeeltuin goed te combineren met het Spoorfietsen!

gezinsuitstap Antwerpen

Zilvermeer

Het Zilvermeer is een recreatiedomein waar je op mooie dagen de hele dag doorbrengt. Er is een zwemvijver met glijbanen. Maar ook is er een grote speeltuin en je kan er mooie wandelingen maken.

Het Zilvermeer bereik je vanuit Antwerpen als je de trein neemt naar Mol. Daar stap je over op bus 1 richting Rauw.

Melkerij Peerdsbos

Melkerij Peerdsbos is een favoriet bij blogger Marilyn. Dit is één van de historische cafés van Antwerpen, met een leuke speeltuin erbij. In de winter super gezellig met een jeneverhut, chocomel en vuurtjes. Ook speel je er minigolf en het ligt middenin een groot bos.

Spoorfietsen Kempens landschap
Spoorfietsen

Spoorfietsen

In het Kempens Landschap, direct boven Antwerpen, kan je over het spoor fietsen met je gezin of de hele familie. De start is bij het voormalige militaire kamp van Kapellen en je fietst naar Brasschaat. Hoe leuk dit is lees je in de blog van Anke over haar ervaringen met het Spoorfietsen bij Antwerpen.

Megaspeelstad

Marilyn was bij de Megaspeelstad met haar gezin en omschrijft het als een superleuk betaalbaar kinderpretpark. Zowel binnen als buiten is er enorm veel ruimte om te spelen.

Ideaal is dat deze speeltuin ook per OV vanuit Antwerpen te bereiken is, dus ook als je Antwerpen per trein bezoekt voor een weekend kan je hierheen. Lees de review over Megaspeelstad.

De Schorre

In de Rupelstreek, tussen Antwerpen en Mechelen in, ligt recreatiedomein De Schorre. Het is een groot park met volop sport- en speelmogelijkheden. Een speeltuin en brasserie is er, maar ook een binnenspeeltuin. Daarnaast is er een vijver waar je kan kajakken en waterfietsen.

Natuurlijk kan je hier ook goed wandelen en er is een aantal maanden per jaar een blotevoetenpad. 

Het station van Boom bereik je vanaf Antwerpen per trein. Neem dan bus 182 of 295 richting Antwerpen tot halte De Schorre.

Hidrodoe

Vorig jaar trok Marilyn naar Hidrodoe met haar gezin. Dit museum gaat geheel over water, binnen en buiten zijn er allerlei elementen. Leuk is ook dat je daarna direct het bos in kan wandelen. Bijvoorbeeld de waterwandeling van 4 kilometer.

Hidrodoe in Herentals is per trein te bereiken. Dan is het nog 2 kilometer wandelen, of reserveer op voorhand een belbus.

Stadsbrouwerij De Koninck

Gezinsuitstappen rondom Antwerpen die dan ook heel leuk voor ouders zijn? Stadsbrouwerij De Koninck is uiteraard fantastisch voor ouders die wel een Bolleke lusten.

Maar ook voor kinderen is het hier tof. De tour is interactief en audiovisueel, er zijn veel filmpjes te zien en ook aantal dingen te doen. Daarom is het vaak ook zeker leuk voor kinderen om de experience te bezoeken. Je bereikt de brouwerij zowel vanaf Centraal als station Berchem vlot.

Stampe & Vertongen Museum 

Vooral voor de luchtvaart fans is het Stampe & Vertongen Museum een aanrader. Het is een klein museum dat volledig is gewijd aan de luchtvaart. De enthousiaste vrijwilligers leggen je graag het een en ander uit. Op het terras zit je bij mooi weer heerlijk.

Gelegen bij de luchthaven van Deurne, waardoor ook een tour over achter de schermen bij luchthaven eraan toegevoegd kan worden.

Bobbejaanland

Wel even rijden vanuit Antwerpen, zo’n 45 minuten, maar het pretpark Bobbejaanland mag toch niet missen in dit overzicht. Met veel attracties, sommige voor de echte waaghalzen en een aantal geschikt voor jonge kinderen.

Wat zijn jouw tips voor gezinsuitstappen rondom Antwerpen?

Meer Antwerpen?
Dit zijn de leuke kinderactiviteiten in Antwerpen
Dit zijn de gratis kinderactiviteiten van Antwerpen
Hier drink je koffie in Antwerpen

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.