Stayokay Den Haag met kinderen | Review

0

In april 2017 waren wij in Stayokay Den Haag met kinderen. Onze kids waren op dat moment 3 en 4,5. Stayokay had ons gevraagd of wij het verblijf willen testen en daar maken wij graag gebruik van. Eerder waren we een weekend op Terschelling bij Stayokay en dat beviel erg goed. Toch wisten we niet goed wat we konden verwachten omdat de omstandigheden best anders zijn: het ene hostel in de duinen, het andere hostel middenin de stad. Enthousiast gingen we op pad.

Als je met je kinderen in een hostel overnacht slaap je altijd op een eigen kamer! Kinderen tot twaalf jaar mogen niet op een slaapzaal slapen zoals je die wellicht kent uit je studietijd. Je hebt dus je privacy. Voordeel van een hostel is dat er een gemeenschappelijke ruimte en een bar is, waardoor je makkelijk contact legt en niet zo afgezonderd zit als in een huisje of appartement.

stayokay Den Haag

Onze ervaringen met Stayokay Den Haag met kinderen

We waren in een weekend in het hostel: van zaterdag op zondag. We kwamen zaterdag aan het eind van de middag aan en zondagochtend rond 11.30 vertrokken we weer. Het hostel ligt centraal in Den Haag en de tram stopt om de hoek. Wij waren met de auto en parkeerden de auto letterlijk voor de deur. Op zaterdag betaal je tot 00.00 € 1,70 per uur, op zondag sta je tot de middag gratis. Het is een groot gebouw met hoge plafonds en hoge ramen. Naast de balie is de gemeenschappelijke ruimte met een bar en speelhoek, daarnaast is het eetgedeelte. Ook is er een kleine achtertuin aan het water.

Bij de balie worden we vriendelijk ontvangen. Ik vul de formulieren in en de kinderen ontdekken de vriezer met ijsjes. Naast de balie staat een bak met folders over activiteiten in de omgeving. Onze kamer, een familiekamer, is op de tweede verdieping. De spullen in de kamer zijn gelijk met het hostel op Terschelling: twee stapelbedden, een douche, toilet, wasbak en een grote kast. Ook is er een kleine tafel met twee stoelen. Dochter zit daar graag om te kleuren. Het is niet super luxe maar het is alles dat je nodig hebt. Daarnaast merken wij dat het voor een relaxter is in een hostel dan in een hotel. De kinderen kunnen minder stuk maken en de sfeer is meer ontspannen waardoor de kids wat meer hun gang mogen gaan.

Lees ook: dit is er te doen in kindvriendelijk Den Haag

Avondeten bij Stayokay Den Haag met kinderen

Omdat het al wat later in de middag is, tegen 17.00, besluiten we om met de kinderen de stad in te gaan. Om 18.30 zijn we terug voor het diner. Het diner is niet inbegrepen in het verblijf, je betaalt daarvoor € 14,00 per persoon. Wij kregen die aangeboden Er staat barbecue op het menu, mijn man is dolgelukkig. Daarnaast is er friet, salade, brood en een toetje. Het eten smaakt erg goed en het ziet er vers uit! Leuk detail is dat je de tuin inloopt om vlees te halen bij de barbecue. De kinderen eten, zoals altijd, slechts delen van het menu. Dat is niet anders dan thuis. Lastiger kan het zijn als je kinderen echt specifieke wensen hebben over wat ze wel en vooral niet eten. Ik vind het eten in het hostel erg prettig: de kinderen kunnen rondlopen, het hoeft allemaal niet zo netjes en je hoeft niet op zoek naar een restaurant.

eten bij Stayokay

Overnachten bij Stayokay met kinderen

Na het avondeten spelen de kinderen nog een tijd in de gemeenschappelijke ruimte bij de bar. Pas de volgende ochtend ontdekken ze dat er aan de andere kant van de bar een speelgedeelte met circustentje is voor kinderen. Maar in de avond spelen ze ook lekker: er is een sjoelbak, spellen, jengablokken om te stapelen en ruimte om te spelen. Wij genieten van de ontspannen sfeer. Heerlijk om er op deze manier even tussenuit te zijn. We merken bij een vakantiepark vaak dat je zo ontzettend op jezelf zit en vaak zit je afgelegen. Nu zit je middenin de stad tussen gezelschap. In een hotel is ons probleem vaak dat het net te luxe is, waardoor je niet heel ontspannen bij de bar zit.

Als de kinderen naar bed zijn, het is tegen half tien, loop ik het hostel uit. Even het voordeel halen uit het feit dat het hostel middenin de stad ligt. Ik ga naar de film en geniet van het dwalen door Den Haag. Het is een stad met leven op straat maar het wordt nergens echt druk.

Ontbijten bij Stayokay Den Haag met kinderen

De volgende ochtend staat tussen 8.00 en 10.00 het ontbijt klaar. We schuiven laat aan, het was een korte nacht, maar er ligt nog meer dan voldoende en weer ziet alles er vers uit. Een ontbijt is altijd inbegrepen bij een overnachting. Het ontbijt bestaat uit brood en broodjes, broodbeleg, yoghurt en fruit. Na het ontbijt ontdekken de kinderen de speelhoek. We pakken ondertussen de spullen in en dan is het al tijd om uit te checken.

eten bij Stayokay

Voor herhaling vatbaar

Het overnachten in een hostel bevalt ons goed. Op een centrale plek in de stad hebben de kinderen de ruimte om te spelen en rennen. En als ouder kan je nog even gezellig bij de bar zitten. Het maakt dat je de dag leuk kan afsluiten en dat je kinderen het ook erg naar hun zin hebben.

Dit was onze tweede keer bij een Stayokay en wij zijn echt overtuigd! We gaan vaker naar een hostel van Stayokay. Op die manier kan je een stad ontdekken en kindvriendelijk overnachten. En met kinderen is dat toch wel een hele prettige combinatie. Boek jouw overnachting hier.

Later verbleven we ook in Soest bij een Stayokay en lees ook de tips voor Rotterdam!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.