Powerbank getest, handig voor op reis

Een tijd geleden kwam ik op een avond een bericht over een apparaat tegen waarmee je je smartphone onderweg op kan laden. Zonder stopcontact dan hè! Direct vroeg ik aan mijn man wat dat is. Een powerbank zei hij, wat is daar zo bijzonder aan? Bijzonder?! onmisbaar! Hoe vaak gebeurt het wel niet dat ik een dag op stap ben en dat ik aan het eind van de dag niet meer kan navigeren/bellen/foto’s maken omdat mijn telefoon leeg is. Heel irritant en blijkbaar is er een oplossing.

IMG_20150930_150935

Powerbank

Dit is het dus: een powerbank. Ik bestel hem bij mobiele opladers. Degene die ik kies is de Urban Revolt powerbank 8800mAh, kosten € 34,99. De bestelling gaat makkelijk en ik krijg keurig een email als mijn pakket onderweg is. Mobiele opladers doet hun werk goed.

IMG_20150930_150931

Welke powerbank kopen
Toen ik een apparaat uitzocht lette ik op een aantal dingen. De prijs: ik heb dit ding nodig, dus ik bespaar niet op de prijs. Wel let op de specificaties en kies ik degene die het meest kan voor het geld dat ik ervoor over heb. Het uiterlijk is natuurlijk van belang. Ik zie een mooie groene. Deze heeft alleen maar 1 uitgang en het vermogen is een stuk kleiner dan die van mijn uiteindelijke keus. Dan kom ik er echt in, en ga als een ware nerd op zoek naar een goed apparaat.

Je blijkt powerbanks te hebben met één of met meerdere uitgangen. Ik kies voor eentje met twee uitgangen. Sommige hebben vermogen om ook een tablet te kunnen opladen. Dat klinkt handig! Ik hou twee apparaten over. Deze en een met 6000 mAh. De keuze is dat simpel: de mijne heeft 8800 mAh en is goedkoper.

IMG_20150930_143340

Vermogen berekenen

Hoe bereken je hoe vaak je je mobiel kan opladen? Zoek je telefoon op internet en bekijk de specificaties. De mijne: Non-removable Li-Po 2300 mAh battery. 8800/2300 = ruim drie keer opladen. Perfect, een weekend kamperen zonder stroom en toch kan ik mijn verslaving de hele tijd gebruiken. Als je echt van het wild kamperen bent: je hebt ook Powerbanks die laden op zonne-energie.

Lees ook: handige reisgadgets en wat meenemen op reis

IMG_20150930_151031

Je laadt de Powerbank op met hetzelfde snoer waarmee je je mobiel oplaadt, handig. Bij deze werden twee snoertjes geleverd waarmee je je mobiel aan de Powerbank kan hangen. Een koppelstuk voor het stopcontact moet je erbij kopen, of die heb je al vanwege je mobiel.

Mijn ervaring
Ik ben zo gelukkig met dit apparaat en vraag mijn man dagelijks waarom hij mij niet hierover heeft verteld. Iedereen die ik tegenkom vertel ik over de Powerbank, en nu deel ik het ook op mijn website. Koop er één. Kies wel eentje met de opties die voor jou handig zijn, ga niet puur op uiterlijk of prijs af!

In plaats van dagelijks mijn telefoon aan de lader, hang ik nu dit apparaat regelmatig aan de lader. Fijn om met je telefoonlader je telefoon en het apparaat te kunnen laden. Als ik mijn tablet aan de lader hang, gaat het wel hard met de stroomvoorziening. Als je het apparaat echt koopt voor het regelmatig laden van je tablet, zou ik gaan voor een powerbank met meer vermogen.

2 Comments
  1. Michelle zegt

    Dat klinkt inderdaad handig. Zeker als je veel onderweg bent. Ff onthouden dit :-)!

  2. Monique | WritingMonique zegt

    Ik heb er ook 1! Ontzettend handig inderdaad!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.