Getest: Museum of Amsterdam Illusions

Het Museum of Amsterdam Illusions, hoe leuk is het om daarheen te gaan met kinderen? Blogger Jessica testte het!

Op Instagram zag ik hele gave foto’s met 3D effect voorbijkomen. Die foto’s bleken gemaakt te zijn in een nieuw museum: het Museum of Amsterdam Illusions. Daar moesten we echt heen! Want zowel ik als de kids vinden fotograferen namelijk leuk om te doen. Met hoge verwachtingen ging ik met manlief en kids op stap voor een dagje Amsterdam.

Van het station loopt de korte wandelroute naar het museum langs de Tony Chocolonely super store. Je begrijpt, daar moesten we toch echt naar binnen! Nadat we veel stukjes geproefd hadden en een paar repen kochten, konden we weer verder wandelen.

Bezoek aan Museum of Amsterdam Illusions

Al snel waren we bij het museum. Het zit in een oud grachtenpand in het centrum van Amsterdam aan een gracht.

Museum of Amsterdam Illusions

Onze jassen legden we in de lockers. Dat is namelijk leuker voor de foto’s gaf de medewerker als tip. En we kregen nog meer tips. Dat op de grond stickers met pijlen zijn waar je moet staan voor de beste foto en dat er bij elke muurschildering een voorbeeld hangt ter inspiratie hoe je er leuk op kan. Als we met z’n allen op de foto willen konden we een medewerker vragen om de foto te schieten.

Museum of Amsterdam Illusions

3D-effect

Alle muren van het grachtenpand zijn beschilderd met muurschilderingen met 3D-effect. Veel van de muren zijn in de echte Hollandse sfeer. Denk aan grachten, klompen, tulpen, het kussende boertje en boerinnetje en Vincent van Gogh. Hiermee wil het museum toeristen wat leren over Nederland.

Maar, er zijn ook schilderingen over een bankoverval, de Titanic en een kraan met waterdruppel. Echt van alles wat dus!

Museum of Amsterdam Illusions

Onze indrukken van Museum of Amsterdam Illusions

Het is een lekker actief uitje. Voor elke foto moet je namelijk alleen of met z’n allen iets uitbeelden op de foto. Je wilt zo goed mogelijk ‘onderdeel’ worden van de muurschildering. Dat geeft het leukste effect met de foto. Zo propten we ons met z’n vijven in een grote klomp, kropen in een donker klein hol en lagen de kids ondersteboven om in de lucht te zweven. Het leverde superleuke foto’s op!

We hebben ons een uur goed vermaakt in dit museum. Absoluut een aanrader om heen te gaan met pubers! 

Reacties zijn gesloten.