Historyland met kinderen in Hellevoetsluis | Review

Kindvriendelijk museum in Hellevoetsluis

Op een zonnige dag besloten we met het gezin een heel speciaal land te bezoeken, Historyland. Dit is een historisch themapark/museum in Zuid-Holland dat op 26 mei 2016 zijn deuren opende voor het grote publiek. Wij vertellen hoe leuk Historyland met kinderen is.

Het park situeert zich in Hellevoetsluis en dat is niet zo ver van mijn schoonouders. Ze vertelden dat ze tijdens de bouw geregeld langs het domein passeerden en dat ze iedere keer schrokken van de grote dino’s die opdoken. Ze waren erg nieuwsgierig over wat er nu allemaal te beleven viel en wij ook. We trokken op verkenning. (foto dino’s?)

Historyland met kids

Ons bezoek aan Historyland met kinderen

Bij aankomst stormden de kinderen af op de namaakdieren bij de ingang. Als het van hen afhing dan bleven ze daar lekker spelen. Na het nemen van enkele foto’s waren ze klaar om mee te gaan naar binnen.

We kregen direct uitleg van een vriendelijke dame aan de balie. Ze vertelde kort wat we allemaal konden doen en wat we mochten verwachten. We besloten om eerst het outdoor gedeelte te doen gecombineerd met midgetgolf en daarna het museumbezoek. Gewapend met onze clubs en felgekleurde balletjes trokken we het park in.

Historyland met kinderen

OUTDOOR Historyland met kinderen

Op het eerste zicht lijkt het op een groot wandelpark, van maar liefst 9 voetbalvelden groot, waar leuke beelden en materialen neergepoot zijn. De goed aangelegde paden tussen het groen creëren een oase van rust. En de watertjes die aangelegd zijn in het midgetgolfpark versterken dat gevoel. En telkens als je denkt dat je alle hoekjes en kantjes gezien hebt, dan ontdek je weer iets nieuws. Geweldig!

Zo vind je onder meer:

  • Het dinopark met enge prehistorische dieren.
  • Het oorlogsveld met allerlei legermateriaal. Van een oude helikopter tot een MIG 21, een hit bij de kids én de papa’s.
  • Het “Spiegelzee” gebouw. Hier ervaar je aan de lijve hoe hoog/laag de zeespiegel stond vanaf de IJstijd.)
  • Een moestuin en een schuurtje waar je namaakgeiten en koeien kan melken.
dinopark Historyland met kinderen
Dinopark
Oorlogsveld Historyland met kinderen
Spiegelzeegebouw

Leuke extra’s

Voor 2 euro kan je in het goudzoekersdorp op zoek gaan naar goud. Kinderen moeten dan met een zeef en water goud tevoorschijn toveren. Echt magisch! Er is ook een zandbak waar de kinderen fossielen kunnen opgraven. En wat nog cooler is: finders keepers!

Historygolf op het prachtig aangelegd terrein. Zo reis je in 12 games van de prehistorie naar het heden. Om het voor de kids interessanter te maken, hebben ze leuke extra’s bedacht zoals 2 overzetbootjes met trekkoorden om je van de ene naar de andere hole te trekken bij ondiepe watertjes.

INDOOR – Historische boerderij/museum

Het museum is op zich niet zo groot, maar wel leuk en overzichtelijk. Er is tevens een theehuis en een giftshop met coole gadgets. In het museum vind je naast een uitgebreide collectie van prehistorische fossielen en replica’s ook een grote verzameling skeletten. Er staat een mammoet, neushoorn en een sabeltandtijger op ware grootte. Je waant je direct in een scène van Ice Age met Sid, Manny en Diego. 

DOE-activiteiten

De kinderen mochten met behulp van oud gereedschap een eigen sieraad maken. Ze kregen een schelp, touwtje en een oude boor en dan mochten ze lekker zelf proberen om een gaatje te boren. Er liep een vrijwilliger rond en die vond het super om de kinderen te helpen en te informeren.

Er staat ook een weefgetouw waar je kan aan meewerken en je kan de tanden poetsen van een mammoet. Verder is er ook een ijshut waar je gewapend met een dierenvachtje kan ervaren hoe koud onze voorouders het hadden.

Is Historyland met kinderen een aanrader

Wij hebben dit park getest met onze meisjes van 5 en bijna 7 jaar en zij vonden het super! Het is een park waar je van alles kan ontdekken en uitproberen. Dit museum is een beetje een mix van dingen, maar dat is ook de opzet. Het is een park waar de kinderen zich mogen uitleven. Wij hebben er 3 uur doorgebracht en konden echt nog langer blijven. Mocht je op een regendag gaan dan kan je enkel het museum doen en dan ben je maximum anderhalf uur kwijt. Volgens ons is dit kindvriendelijke museum echt een aanrader voor een uitje met het gezin.

Verder kan je bij Historyland terecht voor leuke kinderfeestjes, huiswerkbegeleiding en wekelijkse historische lezingen. Reden genoeg om jouw bezoek aan Historyland in te plannen!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.