Gallische Hoeve met kinderen getest

0

Het openluchtmuseum de Gallische Hoeve met kinderen bezoeken, hoe leuk is dat? Blogger Eva bracht er onlangs een bezoek aan met haar gezin. In deze blog deelt zij haar indrukken van dit museum in de omgeving van Gent!

Zijn jullie het ook zo beu? Kennen jullie de omgeving van jullie kot ondertussen ook op jullie duimpje? Nood aan iets verrassend? Dan kunnen wij jullie zeker een bezoek aan de Gallische Hoeve in Destelbergen aanraden.

Reënactment, uitleg, reële materialen en dat allemaal zeker ook op kindermaat uitgelegd. Onze kids en wij genoten van een heerlijk corona-proof uitstapje!

Gallische Hoeve met kinderen bezoeken

Vanop de parking aan Brouwerij Haeseveld wandel je naar de Gallische Hoeve. Je vindt de ingang op je linkerkant van het paadje (Haeseveldwegel), verscholen in het bosje zit de ingang van de Gallische Hoeve.

Je wordt er verwelkomd door de sympathieke David, gekleed als Keltische krijger. Geen boerenkrijger, maar een rijke krijger, want hij heeft een maliënkolder aan. Hij situeert de Kelten in tijd en geeft meer uitleg over de Gallische Hoeve, waar ze aandacht geven aan die verschillende aspecten van de Gallische samenleving. Zowel de krijgers als de ambachten en de natuurlijke omgeving. Cyriel hing aan zijn lippen. Achiel verkende de omgeving.

Gallische Hoeve

David wordt bijgestaan door een heel wat andere liefhebbers van deze Gallische tijd. Een vriendelijke dame gaf uitleg over bandweven. Haar buurman gaf uitleg over het speelgoed uit die tijd. Een beetje verder aan de vuurkuil was er nog iemand aan het weven in open lucht, maar voor het hoogtepunt van het weven konden we terecht in het weefatelier.

Een groot weefgetouw (uit de gallische tijd uiteraard) staat bedraad en werkt! Al heel wat stoffen werden door de dame met Nederlandse roots geweven. In de winterperiode in haar living, in de zomerperiode in de Gallische Hoeve. En als er mensen zijn, staakt ze met veel plezier het weven om alle vragen te beantwoorden. Heel bijzonder om te zien: het kleurgebruik met kruiden uit het bos en van de kruiden in de Gallische Hoeve zelf en de patronen.

Als laatste gaf David uitleg over de krijgeruitrusting uit die tijd. Over de messen, de speren, de zwaarden en de beschermmiddelen zoals de maliënkolder, de helm en het schild.

Openluchtmuseum Gent

Een aanrader?

Uitleg wordt op dit moment, in deze bijzondere coronatijd, met mondmasker gegeven. Als bezoeker draag je uiteraard ook een mondmasker, zo beschermen we elkaar. Maar deze maatregelen zetten alles behalve een domper op het bezoek. Het enthousiasme van de medewerkers werkt meer dan aanstekelijk. Meer info vind je via de website. Daar reserveer je nu ook vooraf je bezoek.

Voor de kosten hoef je het zeker niet te laten. Als volwassene betaal je slechts € 3 ,-! Kinderen tot 12 jaar zijn gratis en jongvolwassenen tussen 12 en 18 betalen € 1,-. Deze inkomgelden worden geïnvesteerd in de huisvesting en restauratieprojecten van de Gallische Hoeve. Zeker een bezoekje waard!!

Lees ook:

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.