Forestia met kinderen | Review dierenpark Ardennen

3

Tijdens de zomervakantie in de Ardennen bezochten blogger Anouk met haar negenjarige zoon het park Forestia. Dit park ligt midden in de Belgische Ardennen op ongeveer een kwartier rijden vanuit Spa of Verviers in de Hoge Venen. Zij deelt hoe leuk Forestia met kinderen is.

Dit bijzondere park heeft twee onderdelen en is daarmee (voor ons) uniek: een wildpark en een klimpark. Wij begonnen ons bezoek aan Forestia in het wildpark.

Bezoek aan Forestia met kinderen

Wildpark

Wat direct opvalt is dat het park heuvelachtig is en in een bos ligt. Daardoor is een bezoek aan het wildpark ook een hele mooie wandeling. Bij de kassa kun je een zakje met voer kopen, wat voor kinderen natuurlijk extra leuk is.

In een wandeling van ongeveer 1/1.5 uur lopen we langs heel verschillende dieren, er zijn wel 30 soorten in Forestia! Van herten tot beren en van lama’s tot marmotten en wolven. Zeker de nieuwe zwarte beren kun je goed bekijken, dat zijn indrukwekkende dieren. En we hebben enorm gelachen om de wasberen die over elkaar heen duikelend een soort ‘show’ weggaven.

Forestia met kinderen

Natuurlijke verblijven

De verblijven van de dieren zijn groot en natuurlijk, Forestia is geen dierentuin met krappe hokken! En dat betekent dat je sommige dieren echt even moet zoeken om ze te zien!

Als je met een buggy of rolstoel het park bezoekt, moet je rekening houden met de heuvelachtige paden, dat kan soms pittig zijn. Op verschillende plekken in het park staan informatieborden over de dieren, en bij sommige dieren kun je ook bij het voederen (door de parkmedewerkers) meekijken.

In het midden van het park staat een restaurant met een leuke speeltuin, waar wij even een lunchpauze nemen. Overigens zijn er ook bankjes en picknickplekken in het wildpark.

Klimpark in Forestia

De andere kant van het park is het klimbos. Hier zijn 11 klimroutes en 2 tokkelbanen: voor elke leeftijd/grootte en ervaring is er wel een parcours wat passend is. Na een goede instructie kun je goed en veilig gaan klimmen, naar beneden glijden. Leuk om uit te proberen en zo je grenzen te verleggen!

klimpark Ardennen

Forestia bezoeken met kids, een aanrader?

Forestia biedt een leuke mix van natuur, dieren en klimmen. Wij vonden dit park een aanrader: het ligt op een mooie plek. De combinatie tussen dieren kijken en klimmen maakt het een afwisselend bezoek. Meer informatie over het park is te vinden op de website.

Lees ook over de Ardennen:

3 Comments
 1. Amélie zegt

  Hallo Anouk,
  We zouden eens met onze meisjes (6 en 10) met een camper op uitstap willen gaan en dachten aan Forestia. Ik dacht van het dierenpark en het klimparcours elk op een dag te doen, maar als ik het zo lees, dan is het niet groot en is het misschien beter van het op 1 dag te doen?
  Mag ik vragen of jullie in de buurt gelogeerd hebben?
  Groetjes,
  Amélie

  1. Karlien de Bruijn zegt

   Hallo Amélie, Volgens mij was het park niet al te groot dus op een dag kan je beiden activiteiten gemakkelijk doen! Anouk verbleef op een camping in de Ardennen! Groeten Karlien

 2. Caro zegt

  Wij zijn met ons gezin ook gegaan. Lange file aan de inkom van het park en aan alle attracties van het hoogteparcours was het aanschuiven. Dat was erg jammer.

  Het dierenpark is wel mooi en de dieren hebben veel plaats.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.