Farmcamps Fleur Stables met kids | Onze Review!

Kamperen met de kinderen op de boerderij in Nederland, hoe leuk is dat? Amber ging, vanwege de corona crisis, met haar kinderen in Nederland op vakantie en was heel benieuwd hoe het boerenleven zou bevallen. Zij ging een aantal dagen naar Farmcamps Fleur Stables met kids (bekijk de website hier) en laat in deze blog weten wat hun indrukken ervan zijn!

Ik geef het toe: ik heb mijn kinderen bezoedeld met mijn paardenliefde, het ingewreven, opgelegd maar vooral doorgegeven. Ik ben nu eenmaal een paardenmeisje en nu heb ik in ieder geval al één paardenjongen en twee paardenmeisjes. En waarschijnlijk komt daar nog wel een paardenjongetje bij. Dus een weekendje Farmcamps bij boer Jan en boerin Saskia in Oudesluis in de Kop van Noord-Holland is als een droom die uitkomt.

kamperen op de boerderij

Farmcamps Fleur Stables met kids

Wat is Farmcamps precies? Op de boerderij ontsnap je uit het dagelijks leven en ben je samen met je gezin. Je gaat op stap met de boer, knuffelt met dieren, leert het een en ander over het boerenleven en de kids kunnen vooral heel veel spelen.

Ten eerste verblijf je bij Farmcamps Fleur Stables met kids in een super leuke glamping tent die van alle gemakken is voorzien. Denk aan elektriciteit, een koelkast en heerlijke bedden. En ten tweede kan je bij je verblijf een pony boeken die het hele weekend ‘van jou’ is. Dat betekent dat je jouw pony uit de wei mag halen (best spannend want ze willen nog wel eens weggalopperen). Vervolgens mag je ze borstelen, knuffelen en appels voeren, om daarna twee keer per dag een half uur te rijden. Mijn kinderen

Maxime en Lune zouden eigenlijk samen een pony delen, maar besloten hun geld bij elkaar te leggen en zelf te betalen voor een tweede pony. Chip en Omar waren dus voor een weekend voor hen.

kamperen op de boerderij

Onze ervaring

Op vrijdagavond bij aankomst mochten alle kinderen voorrijden en werden de pony’s verdeeld. Oceane keek zo verdrietig dat zij geen eigen pony had dat boer Jan haar meenam naar zijn geheime weitje met een aantal Shetlanders. Daar kreeg ze Pim, een witte pony met wilde manen, die ze mocht borstelen. Het hele weekend bij Farmcamps Fleur Stables met kids was Pim ‘haar’ pony. Dit betekende dat wij toch elke dag voor een ritje op Pim betaalden en dat ze hem dan net zo veel mocht knuffelen als ze wilde. Voor elke leeftijd wat wils dus.

Felix scharrelde rond de tent en hield mee met gras geven aan de geitjes en konijntjes. Natuurlijk aaide hij de pony’s van Maxime en Lune en hij heeft zelfs even op de rug van Pim gezeten.

Farmcamps Fleur Stables met kids

’s Avonds stookten we de vuurkorf op en roosterden we marshmallows, beter wordt het niet. Om er voor te zorgen dat Felix een beetje kon slapen hadden wij een black & fresh tentje gekocht bij de Decathlon waar we zijn bedje in schoven. In zo een tentje is het werkelijk aardedonker en ook nog eens niet al te warm, ideaal dus.

Farmcamps Fleur Stables met kids is een absolute aanrader voor iedereen die ook maar een beetje van paarden houdt. Onze kinderen willen in ieder geval zo snel mogelijk weer! Ook interesse? Bekijk hier de prijzen en de beschikbaarheid!

Deze boerderij ligt in de kop van Noord-Holland, dus een dag naar het strand is goed mogelijk tijdens je verblijf bij Farmcamps Fleur Stables met kids! Bijvoorbeeld in Callantsoog of in Julianadorp. En het dierenpark Landgoed Hoenderdaell is tof om te bezoeken.

Noord-Holland vakantie met de kids
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.