Escaperoom voor kinderen – ‘The great escape’ Zwolle

0

Mijn zoon Mels van 10 mocht samen met 4 vrienden ‘The great escape’ uitproberen, een escaperoom in Zwolle. Zelf heb ik weleens een escaperoom gedaan: ik ken het vooral als een leuke activiteit met collega’s of vrienden. Een speciale escaperoom voor kinderen kende ik nog niet, dus ik was erg benieuwd hoe de jongens het zouden vinden!

Bij binnenkomst kregen de jongens een geheime brief en een ingepakt waardevol pakket, waar ik natuurlijk niet al teveel over ga vertellen. De brief gaf een aantal instructies en houvast om in de escaperoom aan de slag te gaan.

Ik ga mee om te ervaren hoe de escaperoom is, zodat ik deze blog kan schrijven, maar de kinderen (vanaf 8 jaar) mogen dit ook alleen doen.

Escaperoom voor kinderen: het vermiste pakketje

Deze escaperoom heet ‘The lost package’: een waardevol pakket is afgegeven in het oude postsorteercentrum van Zwolle, maar het is nooit aangekomen. De kinderen zijn de rechercheurs die samen het mysterie van het vermiste pakketje gaan oplossen. Als we het postkamertje binnen zijn, klikt de deur hoorbaar dicht, en wordt het dus letterlijk de vraag hoe we uit deze kamer kunnen gaan ontsnappen?!

Eigenlijk wil ik nu beschrijven wat we allemaal hebben meegemaakt in dit mysterie, want het was superleuk! Maar ik kan natuurlijks niks verklappen over deze escaperoom voor kinderen.

Dus ik houd het bij wat Mels er achteraf van vond: ‘De escaperoom was heel leuk. Wel een beetje spannend af en toe, omdat er onverwachte dingen gebeuren en je toch wel een beetje opgesloten zit’. (De noodknop die aanwezig is, hadden de jongens direct in het begin al gezien!).

escaperoom voor kinderen

Naast de verrassingen, was de hulp van de actrice ook een belangrijk onderdeel van deze tocht in de escaperoom voor kinderen. Deze postbode hielp de kinderen bij de opdrachten, waar nodig natuurlijk.

En zij zorgde ook een beetje voor structuur in de chaos. Want net als bij de volwassenen, gingen ook de kinderen direct aan de slag. Zonder overleg en ieder voor zich. En door haar hulp gingen ze meer samenwerken en overleggen, leuk om te zien!

Kinderfeestje of familie-activiteit

Voor ons was het bezoek aan de escaperoom voor kinderen van The Great Escape heel geslaagd. Je kunt dit doen als kinderfeestje, en ik denk dat het ook heel geschikt is om samen met je gezin of familie te doen. Ik vind deze escaperoom als volwassene ook leuk, dus juist leuk om samen met je kinderen te doen. Meer informatie over de escaperoom is te vinden op de website!

Lees ook wat er verder te doen is in Zwolle met kinderen en lees over de uitjes in Overijssel!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.