Emmental met kinderen | vakantie in Zwitserland

16

Wat doe je in Emmental met kinderen? Ik was er en deel mijn tips!

Het is vrijdagochtend vroeg als ik van huis vertrek naar Schiphol. Voor het eerst sinds de kinderen er zijn ga ik langer dan een nacht weg van huis. Spannend! Ik reis eerst naar Bern.

Lang geleden woonde ik een jaar in Bern en toch blijft de schoonheid van de stad mij ieder bezoek weer verrassen. Vervolgens stap ik in de trein naar Emmental.

Emmental

Emmental ligt niet ver van Bern, toch ben ik er tijdens mijn uitwisselingsjaar nooit geweest. Toen ik hoorde dat je in Emmental bij een demonstratie over kaas maken kon zijn, vond ik dat mijn kans om deze omgeving te ontdekken!

Ik kom na een treinrit en een stukje met de bus aan bij een klein dorp waar de beroemde kaas van Emmental vandaan komt. Bij de kaasmakerij wacht er een vol programma. Allereerst krijg ik een demonstratie van het maken van verse kaas. Een proces van bijna een uur. Ik mag een stuk mee naar huis nemen. Deze demonstratie is zeer interessant, leuk om te zien hoe je van volle melk met een aantal ingrediënten, vaardigheden en geduld jonge, verse kaas kan maken.

Kaasmakerij

Vervolgens krijg ik van een andere medewerker een rondleiding door de kaasmakerij en over het terrein. Deze dame is geboren in Nederland en spreekt ook goed Nederlands. Een rondleiding over het terrein kan ik je aanraden.

Fietsen door Emmental

Daarna stap ik op de fiets, een E-bike. Met de fiets had ik eigenlijk naar een uitzichtspunt in Lueg moeten gaan. Dit vind ik helaas niet. Wel kom ik een heerlijk bankje tegen: onder een boom in de schaduw met uitzicht op de Alpen. Het fietsen gaat erg makkelijk. Door de hulpmotor merk je amper dat je naar boven fietst en je schiet vooruit!

Wandelen in Emmental met kinderen

Je bent in Zwitserland, waar je zo mooi en veel kan wandelen. Ook in het Emmental zijn ontzettend veel wandelingen uitgezet.

Zwemmen aan de Emme

De rivier de Emme biedt in de zomer veel plezier voor gezinnen. Zwemmen, stenen verzamelen en barbecueën. Bekijk op deze pagina waar je wat kan doen aan de rivier.

Emmental
Emmental
Emmental
Emmental
Emmental
Emmental
Emmental
Emmental
Emmental
Emmental
IMG_9032
IMG_20160520_171859
16 Comments
 1. Yvonne zegt

  Prachtige omgeving!

 2. Els zegt

  Wat gaaf naar Zwitserland, daar wil ik ook echt nog een keertje naar toe. Ben je helemaal alleen gegaan?

  1. Karlien zegt

   Zwitserland is echt de moeite waard, stedentrip Bern bijvoorbeeld. Klopt ik was zonder mn gezin!

 3. Rowan zegt

  Wat leuk om met jou mee op reis te gaan! Die foto’s van de uitgestrekte grasvelden zijn echt mooi! Lijkt mij heerlijk om hier te fietsen!

  1. Karlien zegt

   Was echt zo’n perfecte dag, ’s ochtends in het vliegtuig, in de middag heerlijk op de fiets in deze omgeving!!

 4. Narelle | wegvanhetnoorden.nl zegt

  Leuk om op deze manier met je mee te reizen 🙂 Prachtige omgeving daar en wat leuk die kaasmakerij, ik hou van kaas! 😉

  1. Karlien zegt

   Ik ben gek op kaas 😀

 5. Jacomijn - Safe and Healthy Travel zegt

  Zwitserland blijft voor mij toch een land met dat ultieme vakantiegevoel van vroeger. Heerlijk om die omgeving dan op een fiets te verkennen!!

  1. Karlien zegt

   Voor mij ook! Grappige is dat de ene helft van de lezers Zwitserland ziet als het ultieme vakantieland uit de jeugd, de andere helft is er nog nooit geweest 🙂

 6. Judith | Worldwife.nl zegt

  Zwitserland lijkt me een heerlijk fris en schoon land. Ik moet er toch maar eens naar toe gaan.

  1. Karlien zegt

   Is echt de moeite waard 🙂

 7. Denise - Follow my footprints zegt

  Mmm, ik krijg meteen zin in kaas! In Zwitserland ben ik alleen vroeger vaak geweest, maar dan naar de wintersport: Veysonnaz, Anzère en nog een plaatsje.

 8. Aniek zegt

  Zwitserland is bij mij vaak dat land waar je irritant langzaam moet rijden op weg naar Italië (geef mij maar Duitse autobahn), maar ik dacht er ook al aan om er eens een paar dagen naartoe te gaan. Met het vliegtuig of de auto ben je er zo en de natuur is prachtig!

  1. Karlien zegt

   Hahah jaa ik hoorde over een andere plaats in Zwitserland ook dat veel mensen het overslaan op weg naar het Zuiden. Maar echt de moeite waard om even te stoppen!

 9. Jenny - ikreis.net zegt

  Wat een mooie omgeving. En lekkere kaas 😉

  Ik ben al veel te lang niet meer in Zwitserland geweest…

 10. Carolien | Dream the World zegt

  Ik hou van bergen en van kaas, dus hier moet ik zijn begrijp ik 😉 Was je op een persreis? Leuk zo’n rondleiding in kaasmakerij, ik had dit ook tijdens mijn persreis in Griekenland.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.