El Medano met kinderen – Tenerife

0

Tijdens onze vakantie op Tenerife, verbleven wij de eerste paar dagen in de badplaats El Medano. Een leuk plaatsje in de buurt van het vliegveld. Ik deel wat er in El Medano met kinderen te doen is.

Anders dan het bekendere Costa Adeje en Los Cristianos, is El Medano nog niet helemaal overgenomen door toeristen. Een ideale plek dus voor je vakantie als je wel graag in een wat drukkere toeristische plek zit bij het strand, maar niet houdt van het massale.

El Medano

Het centrum van El Medano ligt bij het strand, met een boulevard/promenade. Dit strand is trouwens een natuurstrand, een van de mooiste op het eiland. Vanaf het strand heb je uitzicht op de berg Montaña Roja. Hierheen wandelen en omhoog klimmen is een leuk uitje met de kids. Let wel: er is geen schaduw. Met jonge kinderen kan je het beste naar de voet van de berg rijden, dat scheelt heel wat meters!

Dit doe je in El Medano met kinderen

Het zandstrand heeft een gedeelte voor de surfers is en een gedeelte in de beschutte baai. Ideaal is dat de koffietentjes aan het strand zitten, dus je kan koffie drinken of lunchen terwijl je kids aan het spelen zijn.

Vlakbij het strand is een pleintje met een grote speeltuin en ook in de rest van het stadje kom je op een aantal plekken grotere speeltuinen tegen.

Bij dit pleintje zit ook een ijssalon, perfect om je dag mee af te sluiten.

Leuke restaurantjes in El Medano met kinderen

Ik denk dat je wel kan zeggen dat bijna alle restaurants in El Medano kindvriendelijk zijn. Restaurant Al Pomodore, een pizzeria, was ideaal omdat er achterin de zaak een grote speelhoek is. Niet modern of met heel veel speelgoed, maar wel fijn omdat de kinderen kunnen bewegen.

Ook een aanrader voor de lunch is Manfred’s soulcafe. Ook is het surf café in de buurt van het strand leuk en we vonden de piraten strandbar ook erg tof. Deze zit net buiten El Medano, en heeft een beperkt menu. Maar het is evengoed een aanrader om heen te gaan.

Meer over Tenerife? Bekijk de leukste kinderactiviteiten op Tenerife!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.