7x Daarom eilandhoppen op de Canarische eilanden met kinderen

0

Eilandhoppen op de Canarische eilanden met kinderen? Waarom niet wil ik eigenlijk zeggen. Wij waren in de winter van 2018 op de Canarische eilanden met kinderen. Toen hebben we de eilanden Tenerife en La Palma gezien. En dat smaakte zeker naar meer! Je leest in deze blog zes redenen om te gaan eilandhoppen op deze Spaanse eilanden.

De eilanden hebben elk hun eigen karakter en je kan gemakkelijk eilandhoppen met de boot. Ideaal dus als je niet al te ver van huis op een afwisselende reis wilt gaan. Je leest hier de tips per eiland, zodat je zelf kan nagaan welke eilanden jij wilt zien!

Wil je wel gaan eilandhoppen hier, maar wil je dit niet zelf regelen? Bij Voja Travel leer je de Canarische eilanden kennen op haar mooist. Deze reis heeft het allemaal: van zonnen op de ongerepte lavastranden van Tenerife tot expedities door het groene Anaga gebergte. Het fijne aan deze reis is het rustige tempo. Zo heb je alle tijd om de verschillende eilanden te ontdekken, contact te leggen met de locals en écht vakantie te vieren, bekijk de opties hier!

Eilandhoppen op de Canarische eilanden met kinderen

Mijn man stelde al voor dat we teruggaan naar dit gebied om dan te gaan eilandhoppen op de Canarische eilanden met kinderen. Drie of vier weken, en dan alle eilanden langs. Klinkt goed!

Je bent er zo

Ideaal aan de Canarische eilanden is dat het niet al te lang vliegen is. Met 4,5 uur vliegen ben je er al. Veel prijsvechters vliegen naar de eilanden, dus je kan er gemakkelijk voor kiezen om heen te vliegen naar het ene eiland, en terug te vliegen vanaf een ander eiland. Wij vlogen met z’n vieren voor € 240, – retour naar Tenerife.

Andere optie, maar dan moet je er echt zin in hebben, is dat je naar Spanje rijdt (Huelva) en vanaf daar met de boot naar de Canarische eilanden vaart.

eilanden vakantie
wachten op de boot op La Palma

Klimaat

Het klimaat is het hele jaar door goed. In de winter een graad of 20, in juli en augustus zo’n 26, 27/28 graden (de minimum of maximum temperatuur hangt natuurlijk wel af van het eiland waar je heen gaat). De zeewatertemperatuur ligt tussen de 22 graden in de zomer en 19 graden in de winter. (bron)

Goede verbindingen tussen de eilanden

Eilandhoppen op de Canarische eilanden met kinderen is prima te doen. Er varen boten tussen alle eilanden. Wij namen de boot van Tenerife naar La Palma, dat duurde ongeveer vier uur. Met de snellere boot van Fred Olsen is dat slechts 175 minuten.

Op de boot van Naviera Armas was een ballenbak, thee en koffie haalde je voor € 0,60. Je hebt  je paspoort nodig als je aan boord gaat, op die manier wordt je ticket gecontroleerd. Mijn paspoort was wat ouder, waardoor het niet gelezen werd. Ik moest daarom naar de balie gaan om het ticket te laten printen. Op de terugweg haalde ik voordat we aan boord wilden alvast het ticket voor ons hele gezin (kost niet extra’s, het wordt gewoon geprint). Dit scheelt veel stress.

Huurauto mag mee

De auto kon voor niet al teveel extra mee aan boord (bij Naviera Armas in ieder geval). Ideaal, want dan hoef je niet steeds een auto in te leveren en een nieuwe auto te huren. Bij de verhuurmaatschappij wilden ze wel dat we de auto weer inleverden op het eiland waar we de auto huurden. In de praktijk blijkt vaak dat je tegen een meerprijs de auto op een andere plek kan inleveren.

Kosten

Het leven op de Canarische eilanden is niet zo duur viel ons op. Ga je naar de toeristische attracties, dan betaal je Europese prijzen. Maar voor een euro heb je een kop koffie, en voor een paar euro een broodje.

En voor de leukste hotels, appartementen en vakantiehuizen kijk je in het overzicht van Booking.com!

Verschillende eilanden

De eilanden hebben hun eigen karakter: in dit artikel delen we naar welk eiland je wilt gaan. Het verschil tussen La Palma en Tenerife vonden wij al zo groot. En zo staat Gran Canaria bekend om de prachtige stranden. Bekijk wat mijn bloggers schreven over Fuerteventura en Lanzarote. Dit zijn leuke hotels op de Canarische eilanden.

Lees ook over Mallorca met kids en bestemmingen voor eilandhoppen. Daarnaast deelden we veel vakantiebestemmingen in deze blog!

wachten op de boot op La Palma
wachten op de boot op La Palma
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.