Eilandhoppen met kind – 3 Europese bestemmingen

0

Eilandhoppen met kind: het is mijn wens al sinds voordat ik moeder word. Toen de tweede geboren werd, zei ik dat ik wilde eilandhoppen in Griekenland zodra hij een jaar of 7/8 was. Onlangs waren wij op Tenerife en La Palma en dachten we: eilandhoppen met kind moet echt al wel kunnen. Daarom deel ik 3 bestemmingen in Europa waar je fantastisch kunt eilandhoppen.

Bestemmingen om te gaan Eilandhoppen met kind

Waddeneilanden

Wellicht niet de eerste bestemming waar je aan denkt als je wilt gaan eilandhoppen met kind. Maar het is wel een hele leuke. Voordeel? Je blijft in Nederland, dus de kosten om erheen te gaan zijn niet zo hoog. Daarnaast hoef je je niet uit te drukken in een andere taal.

Als kind heb ik eens een fietsvakantie gemaakt met mijn ouders en zussen. We hopten van eiland naar eiland en na zes weken hadden we alle eilanden gezien. Alternatief is om met de auto te gaan. Je reist dan wel steeds terug naar het vasteland voordat je naar het volgende eiland vaart.

Terschelling met kinderen

Ieder eiland heeft een eigen karakter, lees hierover ook het artikel over de verschillende waddeneilanden met kinderen. Wij waren al een aantal keer op Texel en onlangs ook op Terschelling met kinderen. Allebei leuke eilanden, waarbij ik wel een voorkeur heb voor Terschelling. Dit eiland is wat minder toeristisch, maar er is nog steeds veel te doen en de stranden zijn zo mooi.

Eilandhoppen overtochten waddeneilanden: bekijk deze informatie op de website oppad.nl.

Griekenland

Griekenland is de bestemming waar ik van droom om te gaan eilandhoppen met kind, zelfs toen ik nog geen kinderen had. Ik was er toen ik 20 was en heb er een aantal eilanden gezien. Dat vond ik zo leuk, de sfeer was zo fijn op de eilanden: dit wilde ik op een dag ook doen met mijn kinderen.

Het lijkt me heerlijk om met het gezin van eiland naar eiland te gaan. Gevaar is dat je teveel eilanden wilt zien. Zeker met onze jonge kinderen wil ik niet steeds hele lange reisdagen hebben. Dat levert alleen maar veel stress op. Overweeg je ook om naar Griekenland te gaan? Bekijk dan deze pagina waarop de eilandgroepen staan. Onlangs was ik aan het uitzoeken waar wij in de zomer van 2019 (!) gaan eilandhoppen. Drie uur later had ik bijna alle eilanden op mijn lijstje staan. Mijn voorkeur gaat nu uit naar de Sporaden, met onder andere het eiland Skyros.

Lezen over de Griekse eilanden? Bekijk Kreta met kids, Zakynthos en Corfu.

Canarische eilanden

Wij zijn net terug van een vakantie op de Canarische eilanden: La Palma en Tenerife. We vlogen op Tenerife en gingen met de boot naar La Palma (en na een paar dagen weer terug). Dat eilandhoppen met kinderen, dat smaakt naar meer.

Op de Canarische eilanden kan je prima eilandhoppen. Er varen bijna dagelijks boten tussen de eilanden, het is wel verstandig om een beetje een logische route te kiezen. Toen wij naar La Palma voeren, stopten we op het kleinere eiland La Gomera. Op de terugweg naar Tenerife stopten we daar niet.

doen op La Palma
La Palma

Het leuke aan de Canarische eilanden is ook weer dat ieder eiland een eigen karakter heeft. Op de eilanden waar wij waren, zagen we enorme verschillen. Tenerife biedt voor ieder wat wils en er is heel veel te doen. La Palma heeft een prachtige natuur en is voor iedere natuurliefhebber enorm de moeite waard. Ook in januari was het weer op beide eilanden prima.

Voordeel is dat het meenemen van een auto amper extra geld kost als je per boot gaat. Nog meer avontuur? Vanaf de Canarische eilanden kan je verder hoppen naar de Kaapverdische eilanden!

Boek direct je overtocht via Direct Ferries

Waar wil jij graag eilandhoppen met kind? Hoog op mijn lijst staan ook nog de Azoren, de eilanden bij Schotland, Hawaii en Fiji!

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.