E-visum voor jouw vakantie naar India

India staat niet direct bekend als het land waarheen je gaat met kleine kinderen. Yvonne dacht daar anders over en plande een vakantie naar India. Zij bezocht het land met haar gezin en was er erg enthousiast over. In haar blog over een gezinsreis India deelt zij haar ervaringen.

Om India te bezoeken heb je een visum nodig. De voorwaarden voor een e-visum voor India zijn aangepast en dat is voor de reiziger ideaal. Ik leg uit wat er veranderd is en hoe het aanvragen van een visum werkt.

Visum India aanvragen

In plaats van maar één soort e-visum, zijn er nu drie soorten e-visa voor India beschikbaar. Eerder was het e-visum geldig voor toerisme en zakenreizen. Nu zijn er drie verschillende soorten: voor een e-tourist visa (voor toerisme), een e-business visa (zakenreizen) of een e-medical visa (medische reizen).

De geldigheid van het visum was eerder 30 dagen. Dat is aangepast en uitgebreid naar 120 dagen. De maximale verblijfsduur India is verlengd naar 60 dagen.

Eerder was het mogelijk om één keer met een e-visum naar India te reizen. Ook dit is aangepast. Je kan nu met een e-tourist visa of een e-business visa twee keer de grens oversteken (double entry). Heeft u een e-medical visa, dan is dat zelfs drie keer (triple entry). Ook heeft India het aantal luchthavens van aankomst uitgebreid naar 24 locaties. Ook zijn er 3 zeepoorten toegevoegd. India kan je via ieder
Immigration Check Point (ICP) verlaten.

Vakantie naar India

Sinds het e-visum is ingevoerd, is het aantal toeristen in India gestegen. Dit is waarschijnlijk ook waarom de service is verbeterd. Het allerbeste is natuurlijk dat de prijs van een visum gelijk is gebleven! Voor € 84,95 vraag je een visum aan. Dit gaat volledig in het Nederlands. Betalen kan via iDeal. De bestanden worden gecontroleerd en naar India gestuurd. Binnen 72 uur ontvang je het e-visum per e-mail. Lees hier meer over het visum voor India.

Ideaal natuurlijk als je op een goedkope verre reis met het gezin wilt gaan: je kan dan ook India als aankomst- en vertrekpunt nemen. Zeker nu je een double entry mogelijkheid hebt. En lees over Sri Lanka met kind en de Malediven

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.