Doen met kerst met kinderen

Kinderactiviteiten met kerst

0

Het is kerst! Maar wat doe je de hele dag met de kinderen, als je niet bij een familiediner zit? Of als je die dag helemaal geen afspraken hebt? Ik deel een aantal tips voor doen met kerst met kinderen!

Mijn favoriete activiteit met kerst is toch wel wandelen. Gezellig met het gezin op stap. Naar het strand (en daarna opwarmen in een leuke strandtent), wandelen door de duinen of het bos. En daarna natuurlijk nog even naar een kindvriendelijke hotspot. Voor zover ze geopend zijn met kerst. Welke andere leuke kinderactiviteiten kan je doen tijdens de kerstdagen?

Activiteiten tijdens kerst met kinderen

Heel winters, heel speciaal en ook best prijzig: de Winter Efteling is geopend tijdens de kerstdagen. Een bijzonder winters uitje met het hele gezin. Ook sprookjesachtig is het Sprookjesbos in Enkhuizen, geopend op o.a. 24 en 26 december.

Ga met het gezin naar een echte familiefilm in de bioscoop. Zijn je kinderen nog jong, dan is de nieuwe K3 film vast en zeker een hit. Alternatief is dat je de woonkamer verbouwt en op die manier een bioscoopzaal maakt. Popcorn erbij, een leuke film aan en je thuis bioscoop is geboren.

Een bijzonder uitje tijdens de kerstdagen in Nederland en België? Zoek de sneeuw op in een indoor skihal!

Fan van dieren? Onder andere Artis (Amsterdam), Zoo Antwerpen en Wildlands (Emmen) zijn geopend tijdens de kerstdagen.

In Amsterdam zijn heel wat musea geopend, onder andere het Rijksmuseum en het Anne Frankhuis. Het Aquatopia in Antwerpen is op 26 december geopend. In het Maritiem Museum (Rotterdam) kunnen kinderen op 25 en 26 december kerstballen en kerstkransen versieren, om thuis op te hangen.

Zijn je kinderen wat ouder en kunnen ze zwemmen? Dan is het ook leuk om naar een groot zwembad te gaan. Het Tikibad is geopend tijdens beide kerstdagen, Swimfun (Joure) is op Tweede Kerstdag geopend en De Scheg (Deventer) is geopend op Tweede Kerstdag. Dit is een enorm zwembad en er is ook een schaatsbaan.

Wat zijn jouw aanraders om te doen met kerst met kinderen?

 

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.