Even voorstellen: dit gezin gaat op wereldreis!

0

Wie droomt er niet van? Alles opzeggen en met het gezin de wereld rondreizen? Dit gezin gaat dat gewoon doen! Judith blogt het komende jaar af en toe over hun voorbereidingen en de wereldreis met haar man hun zoon van 2. In dit eerste deel stelt ze zich voor.

Al vanaf het allereerste moment dat wij (Judith 32 & René 33) samen zijn, hebben we gereisd. Weliswaar ons maximaal aantal vrije dagen per jaar, maar in ieder geval zo ver en zo vaak mogelijk. Aardig wat landen hebben we samen bezocht en we hebben hier heel wat mooie plekken mogen ontdekken, waaronder:

+ 3 weken backpacken in de Filippijnen
+ zelf op safari in Botswana
+ een prachtige camperreis door Nieuw-Zeeland.
Daarnaast hebben we nog veel meer bijzondere bestemmingen mogen afvinken van ons wensenlijstje.

Maar toen gebeurde er iets moois… Wij werden papa en mama! Op tweede kerstdag 2015 is ons zoontje Sten geboren! Nadat wij in eerste instantie dachten dat we hierdoor niet meer zo ver weg zouden gaan, begonnen we stiekem toch weer wat plannen te maken.

Eerst een weekje naar het Gardameer in Italië om te kijken hoe het is om te vliegen met een baby. Toen dat allemaal goed bleek te gaan hebben we de lat maar iets hoger gelegd en zijn we drie weken met een camper door British Columbia (Canada) gaan reizen. En afgelopen jaar hebben we ook Afrika nog eens aan gedaan en zijn we met zo’n grote 4×4 pick-up van Windhoek naar Kaapstad gereden.

Natuurlijk zijn er soms momentjes waarop je denkt “is dit wel een goed idee?” en uiteraard zijn er ook mensen die ons voor gek verklaren omdat ze al zenuwachtig worden bij het idee om te gaan vliegen met een baby, maar dat weerhoudt ons er niet van om te doen waar wij zo van houden!

Een klein jaar geleden hebben we de beslissing genomen om onze droom na te jagen en een wereldreis te gaan maken! Onze ouders zijn ingelicht (dat was natuurlijk nog wel een ding) en ik heb inmiddels mijn ontslag ingediend. Best een gek idee! En nu zijn we druk bezig met het maken van mooie plannen! Op 1 oktober van dit jaar zullen wij vertrekken en gaan we een half jaar reizen door Azië, Australië en Zuid-Amerika.

Benieuwd naar de avonturen van Judith, René en Sten? Volg reistipsmetkids op Facebook! Ook blogt Judith op haar eigen website.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.