Dik Trom Pad + Kinderboekenmuseum Etersheim

0

Het is een zonnige zaterdag in november en we hebben zin om met de kinderen een stukje te wandelen. Niet te ver van huis en niet te ver om. Zo komen we bij het Dik Trom pad, een ommetje van nog geen 3 kilometer.

Het startpunt ligt in Etersheim, een dorpje boven Edam en naast Oosthuizen. Hier is ook een bezoekerscentrum met restaurant/lunchroom en er staat een molen. Parkeren kan hier gratis.

Bij het bezoekerscentrum De Breek kan je wat eten en drinken, dit bewaren we voor het einde van de wandeling. Naast het bezoekerscentrum is een klein waterspeelcircuit. Ook kan je voor € 9,50 een tas lenen waarin allerlei routes en ontdekattributen zitten.

Dik Trom pad

Bij de molen staat op het startpunt de route van Wandelnetwerk Noord-Holland. Het rondje is overzichtelijk, maar als je het jezelf makkelijk wilt maken download je de app van het Wandelnetwerk Noord-Holland. Als je dan de route opent dan zie je precies waar je staat en of je nog goed loopt.

Dik Trom Pad

Wij lopen het Dik Trom Pad van de molen richting de dijk en de kinderen moeten even gemotiveerd worden. Zodra we op de dijk zijn rennen de kinderen voor ons uit. Wij genieten ondertussen van de uitzichten op het IJsselmeer. Op de Dijk is het een aantal keer even een hek over gaan, altijd leuk! Daarna verlaten we de dijk en lopen we Etersheim in.

Schooltje en museum

We hebben mazzel, het schooltje van Dik Trom is open, dat is een klein museum! Daar moeten we natuurlijk even gaan kijken tijdens het wandelen van het Dik Trom Pad. Eerder was ik al eens bij het Kinderboekenmuseum in Den Haag, daar is dit niet mee te vergelijken.

Maar evengoed is het leuk om even in het schooltje te kijken. Hoe ging het er vroeger aan toe in de klas, hoe zag een klaslokaal eruit? Hoe schrijf je met een kroontjespen en wie was Dik Trom eigenlijk? Als de kinderen willen mogen ze zich verkleden.

Na het bezoek, wij zijn er nog een uur geweest, lopen we verder. Het laatste stuk gaat recht op de molen en het bezoekerscentrum aan. Daar is het tijd voor koffie met appeltaart.

Verder lezen?

Wandelen Noord-Holland
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.