Dierenpark Taman Indonesia met kinderen | REVIEW!

Dierenpark Taman Indonesia, hoe leuk is dit park om te bezoeken met het gezin? Alyt testte het met haar meiden.

Dierenpark Taman Indonesia is een grote Indonesische beleving in de provincie Overijssel. Je kunt het land Indonesië op vele manieren ontdekken. Er zijn exotische dieren, er is een specerijenroute en in het eethuis kun je genieten van Indonesische hapjes en drankjes. Daarnaast kunnen kinderen kunnen zich verkleden als een echte Indonesische man of vrouw.

Bezoek aan dierenpark Taman Indonesia

Voor de ingang van het dierenpark staat een Tuktuk, deze wordt onder andere gebruikt bij kinderfeestjes. Een prachtig Indonesisch gebouw vormt de entree. Tegenover het gebouw is gratis parkeergelegenheid.

Taman Indonesia

We werden vriendelijk ontvangen. De meiden kregen een vogelkaart om vogels te spotten en een Indonesisch kinderpaspoort. Nadat ze een visumstempel hadden gekregen in het paspoort konden we het land binnengaan.

De specerijenroute

Als eerste volgden we de specerijenroute. De specerijentuin bevindt zich in een grote, warme hal. Hier groeien allerlei planten, specerijen en kruiden. Er vlogen ook kleine, tropische vogeltjes rond en spotten we een blauwtongskink.

specerijen

Er is een hoofdpad en er zijn twee paadjes dwars door de planten heen, dat vonden de meiden het allerleukst. We kwamen allerlei specerijen en kruiden tegen. Gember, cacao maar ook heel veel onbekende kruiden en specerijen. Bij elke plant staat een infobordje. Op de website staan alle kruiden beschreven en voor welk gerecht ze worden gebruikt.

We gingen op zoek naar de planten die in het paspoort stonden. We kwamen ook citroengras tegen, toen we met de vingers over de bladeren wreven, rook het echt naar citroen. Als je de trap opgaat kun je over de sawah’s (rijstvelden) uitkijken.

Indonesië in Nederland

Dieren in Taman Indonesia

Via de souvenirshop liepen we naar buiten richting de volières. We pakten het vogelformulier erbij en probeerden zoveel mogelijk vogels te spotten. In verschillende volières zaten diverse exotische vogeltjes. De Javaanse Pauw vond mijn oudste dochter het allermooist. Bij alle dieren is een infobordje te vinden, met onder andere de naam en het leefgebied erop.

Via kronkelende, nette paadjes, kwamen we typische Indonesische huisjes tegen, zo ook een grote paalwoning. Maar ook muziekinstrumenten, alleen konden we geen bordjes vinden hoe de muziekinstrumenten heetten.

We zagen koikarpers zwemmen en deze kon je voeren, door geld in het voerapparaat te gooien (dacht 10 of 20 cent). De meiden hadden de grootste lol. De vogelspotkaart kan je door een dierenverzorger laten afstempelen.

Naast vogels zijn er ook andere exotische dieren te zien, zoals de Bengaalse tijgerkat, beermater of de vissende kat. Je kunt elke dag met de dierenverzorger meelopen om enkele dieren te voeren. Zo stonden wij bij het voeren van een stekelvarken en de Aziatische kleinkauwotter. Tijdens het voederen werd er wat over de dieren verteld en kon je vragen stellen aan de verzorger.

Indonesich eten

Het Eethuis in Taman Indonesia

Hier had ik mijzelf enorm op verheugd, lekker Indonesisch eten. De meiden konden in hun kinderpaspoort aankruisen wat ze zeker weten wilden eten. De meiden kozen voor een kindermenu (limonade, loempia en kroepoek) en ik ging voor nasi goreng met saté. De saté werd buiten op een barbecue bereid. Het smaakte ons goed. Zo goed dat we nog een extra loempia bestelden.

Op ons tafeltje stond een Indonesisch spel. Een smalle, houten plank met gaatjes en schelpjes erin. De omschrijving lag erbij. Terwijl we op het eten wachtten speelden we dit spel.

Achterin Taman Indonesia is een kleine speeltuin en een rimboe. Dit zijn allemaal heuveltjes begroeid met gras en boompjes. Daar gingen de meiden verstoppertje spelen.

Taman Indonesia

Workshop Topi Gadang

Wij waren op tweede Pinksterdag in het park en er was toen een extra activiteit in Taman Indonesia. Dit was een workshop Topi Gadang (hoofdtooi ) maken. Een Topi Gadang is gemaakt van een sjaal en heeft de vorm van horens.

De workshop was in de expositieruimte. Twee Indonesische dames maakten samen met de kinderen een Topi Gadang. De meiden vonden het geweldig.

Taman Indonesia

Daarna mochten ze een sarong (rok) uitkiezen en een shirt/bovenstuk. Met precisie werd de sarong met speldjes op maat gemaakt, het zag er kleurrijk uit.

Daarnaast konden de meiden meedoen met de Piring dans (er waren nog een aantal verklede kinderen). Een dans waarmee met bordjes wordt gedanst. Nadat ze even hadden geoefend met de Indonesische dames, mochten ze deze dans demonstreren aan het publiek. Zo leuk! De Topi Gadang mocht mee naar huis.

Dierenpark Taman Indonesia, een aanrader?

We vonden het echt een bijzonder uitje. Voor ons gevoel waren we even “echt” in Indonesië, hier hebben we ons zo’n vijf uur vermaakt. Op het eind hebben we nog enkele vragen uit het kinderpaspoort ingevuld; wat vond je het gaafste dier, wat heb je gegeten en gedronken en welke woorden heb je geleerd op deze reis.

Praktische info

Entreeprijzen:
Volwassen €9,50
Kinderen 2 t/m 12 jaar €7,50
Kinderen 0 en 1 jaar gratis

Openingstijden Taman Indonesia:
april tot en met oktober 2019: dagelijks van 10:00 tot 18:00 uur
november 2019: zondag van 12:00 tot 17:00 uur
december 2019 tot en januari 2020: gesloten

Adresgegevens:
Kallenkote 53
Kallenkote (nabij Steenwijk)
Zie de website voor meer info

Lees ook:

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.