De omgeving van Boedapest met kinderen ontdekken

Kindvriendelijk kamperen in Hongarije

0

Boedapest is een geliefde stad voor een stedentrip, ook voor gezinnen. Maar wat er in de omgeving van Boedapest met kinderen te doen is, is minder bekend.

Daarom delen Paulus en Sylvia, eigenaren van een kindvriendelijke camping in Hongarije, wat er te doen is in dit deel van Hongarije met kinderen. De foto’s in dit artikel zijn van Paulus en Sylvia. Vanaf de camping kan men wandelen, geocachen (schat zoeken), fietsen en mountainbiken. Wij hebben tal van routes van diverse lengtes en moeilijkheidsgraden.

kamperen in Hongarije met kinderen

Doen in de omgeving van Boedapest met kinderen

Op onze zelf ontwikkelde toeristische kaart (bestrijkt 80 bij 120km, met HelloHalloPark in het midden) staan al velen van de bezienswaardigheden en activiteiten in de omgeving verwerkt (gratis voor onze gasten). Het geeft een goed overzicht. Hieronder noemen wij enkele leuke activiteiten in de omgeving van Boedapest met kinderen.

 • Het Oxigen-Adrenalin attractie park in de Mátra heeft een bobsleebaan en er zijn o.a. kinderquads te huur.
 • In de omgeving van de camping is er een wolven en berenpark in Veresegyház.
 • Een dag naar Boedapest met de kids
 • Er zijn diverse fossielen parken.
 • Je kan altijd terecht bij de zwemparadijzen zoals Aqua-arena met vele glijbanen en andere waterpartijen.
 • Er is een F1 circuit (Hungaroring) waar op het binnen terrein gekart kan worden.
 • In de Mátra is tegenwoordig ook een indoor kartbaan.
 • Het natuurmeer bij Apc is een bezoek waard. Hier kan avontuurlijk worden gezwommen ook zwemmen met je hond is hier mogelijk.
 • Zwemmen met de hond langs het Szentendre eiland in de Donau.
 • Het marsepein museum in Szentendre.
 • Zwemmen in een thermaal grotten zwembad in M-Tapolca.
 • De kinderdierentuin in Jásberény.
 • Het stoomtreintje Királyrét – Kismaros (9 km) aan de rand van het Ipoly Nationaal Natuurpark naar de Donau.
 • De paardenshows (alleen met reservering) bij het Lázár ruiterpark doet het ook goed bij jong en oud. Op het terrein van de paardenshow zijn ook speeltoestellen aanwezig en er is een dierenfarm waar Hongaarse dieren te zien en aan te raken zijn.
 • Kanoën en kajakken op de rivier de Ipoly, de Garam of de Donau in Szob, in het Duna-Ipoly Nationaal Natuurpark
 • Verder zijn er ook nog vele burchten, kastelen, uitkijktorens en vulkanische schatten

Kinderen willen meestal niet meer weg bij onze camping HellóHallóPark. En als de kinderen het naar hun zin hebben dan hebben de ouders dat ook.

Kindvriendelijk kamperen in Hongarije

HellóHallóPark Hongarije is een kleine camping (18 plaatsen + groepsveld) en een kleine manege (op dit moment 4 paarden en 1 jaarling). Als de voortekenen niet bedriegen dan komt er volgend jaar weer een veulen bij. Naast paarden hebben wij op dit moment ook 3 honden, 7 katten, 14 kippen, 6 eenden en 8 konijnen. Alle met een hoge aaibaarheid. Onze beestenboel zijn voor kinderen in alle leeftijden een waar feest. Vooral het uitlaten en knuffelen van onze honden vinden ze leuk. Dieren en kinderen gaan nu eenmaal goed samen.
Ook onze eigen 2 kinderen (van 2002 en 2003) spelen een rol bij het kinderplezier.

Naast de beestjes zijn er een skelter, fietsen, steps, ballen, hoepels, enz. in onze “speelgarage”. Verder zijn er twee trampolines, een zwembassin, een basketbalkorf, mobiele voetbal goals,  badminton sets,  jeu-de-boul sets en een kinderspeelhuisje met glijbaan en zandbak. Ook hebben wij een vismeertje en hengels die je kunt huren om te vissen (op Chinese karpers). Er zit zoveel vis in ons meertje dat iedereen wat kan vangen. De grootste vis tot nu toe was 40cm.

Uiteraard kan er in de stallen geholpen worden, met poetsen en uitmesten. Voor de echte paardenliefhebbers zijn er rijlessen mogelijk in onze verlichte rijbak en bij voldoende paardrijervaring korte of lange begeleide buitenritten. Deze buitenritten zijn ook te combineren met de mountainbike zodat binnen 1 gezin 2 disciplines tegelijk aan hun trekken komen.

Dit zijn onze tips voor Tsjechië
Bekijk ook de mogelijkheden voor kindvriendelijk kamperen in Slowakije

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.