De eerste keer Bangkok met kids

1

De eerste keer Bangkok met kids? Er zijn mensen die de stad fantastisch vinden en zeggen dat je er zo lang mogelijk moet blijven. En je hebt de groep die zegt dat Bangkok ontzettend warm en druk is en dat je er zo snel mogelijk weer weg moet. Wij waren in Bangkok met kids(een peuter en een kleuter) aan het begin en het einde van onze reis door Thailand. Ik deel onze ervaringen met de stad + tips voor een succesvolle eerste trip naar Bangkok met kinderen.

Fai Rot park
Fai Rot park in Bangkok

Onze ervaring in Bangkok met kids

De reden dat we Bangkok bezochten aan het begin van onze reis door Thailand was omdat we een hele lange reis hadden vanuit Nederland met een overstap. We zagen het niet zitten om direct door te reizen naar het zuiden. Toen we aankwamen in Thailand (na een overstap in Taiwan) waren we er eigenlijk nog best goed aan toe. Vanaf het vliegveld naar het hotel was het nog een uur rijden. We dachten toen direct dat we ook nog een uur hadden kunnen vliegen of een bestemming op een uur vanaf Bangkok hadden kunnen kiezen.

We verbleven in het Prince Palace hotel, een ietwat verouderd hotel nabij het oude centrum van Bangkok. Als we het hotel verlieten stonden we direct in het echte leven van de stad: bedrijvig, druk en warm. Aan het eind van onze reis vond ik dit geweldig, aan het begin van de reis was het overweldigend. Zeker ook voor de kinderen.

De laatste dagen van onze reis door Thailand met kinderen waren we weer in Bangkok. Deze dagen waren fantastisch en we waren graag nog langer gebleven. Het is een  hele leuke stad en er is heel veel te doen voor kinderen.

Leven in Bangkok
Bangkok

Tips voor Bangkok met kids

1. Ga voorbereid op pad

Bedenk eerst wat je gaat doen en ga dan pas op pad. We liepen de eerste dag in Bangkok met kids het hotel uit zonder plan, met een plattegrond in onze hand en werden overvallen door zowel de hitte als heel veel verkopers. Als je weet wat je wilt doen, kan je veel beter opletten op waar je heen moet en je kan gericht onderhandelen voor de TukTuk.

2. Ook als je ervaren bent in Bangkok kan het teveel zijn

Onlangs deelde een gezin hun ervaring met een lange reis met hun kleine kinderen. Zij begonnen de reis in Bangkok omdat ze goede herinneringen hadden aan de stad. Toen ze er voor het eerst waren met de kinderen, bleek het te heftig te zijn. De jetlag en een ziek kind maakte het een zware paar dagen.

3. Bewaar Bangkok voor later in je reis

Wat zo leuk is aan Bangkok, is dat er ontzettend veel te doen is! Cultuur, vermaak, super veel kraampjes langs de weg en allerlei activiteiten die leuk zijn voor de kids. Daarnaast zijn er zoveel nieuwe indrukken, wat ik ook heel leuk vond. Maar hierdoor kan het overweldigend voelen, zeker als je nog niet aan Thailand en de warmte gewend bent.

Ik raad het je echt aan om deze stad te ontdekken met je kinderen. Wel zou ik mijn reis niet starten in Bangkok en er zeker/minimaal drie dagen blijven.

4. Combineer cultuur met vermaak

Wat zou ik graag nog wat dagen in Bangkok zijn met onze kindjes. Er is zo ontzettend veel te doen en het is zo’n leuke stad. Mochten we weer naar Bangkok gaan, dan zou ik een lijst opstellen van de dingen die we heel graag willen doen en ook de leukste activiteiten voor kids uitzoeken. Dat zou ik op een kaart uittekenen en op basis daarvan kijken welke combinaties je kan maken van cultuur en vermaak.

Het verkeer in de stad kan nogal druk zijn waardoor je lang vaststaat, dus het is makkelijk als je niet onnodig lang onderweg bent. Met de juiste combinaties scheelt het reizen en het maakt dat je meer kan doen en zien.

5. Kies een overnachting met zwembad

Onze hotels hadden we uitgekozen op luxe en zeker ook omdat er een zwembad aanwezig was. En dat zwembad was zeker fijn na een dag in Bangkok. De kinderen konden afkoelen en zelf vond ik het ook fijn om even te relaxen. Plus het is een heerlijke manier om je ochtenden te starten! Wij verbleven de eerste dagen in het Prince Palace hotel en de laatste dagen in het Rembrandt hotel.

Bangkok met kids? Zeker doen! En ik ben heel benieuwd naar jouw ervaringen!

1 reactie
  1. Ilse zegt

    Een hotel met zwembad idd een echte must have! Ik voelde me steeds zo vies in Bangkok door de ‘smog’ en hoe lekker is dan een duik in een zwembad!! 🙂

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.