Dagje strand met kind | Checklist

Je gaat naar het strand met kind en vraagt je af wat je meeneemt. Wij gaan graag naar kindvriendelijke stranden en delen wat we meenemen tijdens een dagje strand met kind.

Op dagen dat het heel erg warm is, boven de 30 graden, ga ik met kleine kinderen niet naar het strand. Het is dan zo warm en zonnig dat ze snel verbranden. Ook zijn de stranden dan vaak erg vol. Dan zet ik liever een badje in de schaduw.

Dagje strand met kind – dit neem je mee

Zonnebrand

Of het nou zomer is of het vroege voorjaar met een beetje zon: zonnebrand kan niet missen. De huid van je kinderen wil je goed beschermen. Op het strand heb je vaak geen schaduw, en als er een beetje wind staat heb je al snel niet door hoeveel zon er op je huid schijnt.

UV kleding

Met kleine kinderen kan ik haast niet zonder UV kleding tijdens een dagje strand met kind. Deze kleding beschermt je huid en zorgt ervoor dat je iets minder hoeft op te passen met de zon. Neem ook zeker een zonnehoedje en een zonnebril mee!

Drinken

Zeker op een warme dag heeft je kindje veel vocht nodig. Wij nemen vaak grote flessen water mee en schenken dat over in de kinderbekers. Eventueel is wat sap meenemen ook lekker ter afwisseling.

strand Normandië

Eten

Op een stranddag probeer ik veel variatie aan te brengen in wat we meenemen qua eten voor een dagje strand met kind. Een stokbrood, wat voorgesneden fruit, crackers, komkommer en tomaat. Eventueel gaat er wat chips of snoep mee, maar gezonde tussendoortjes hebben de voorkeur.

Strandtentje

Voor een paar euro kan je al een strandtentje kopen. Ik vind dit ideaal, want je hebt wat schaduw voor je kind. Eventueel kan een baby of peuter er ook in slapen. Houd wel in de gaten of het niet te warm wordt in de tent.

Zwemkleding

Voor kleine kinderen neem ik graag UV kleding mee tijdens een dagje strand met kind, voor oudere kinderen gaat het om zwembroek, bikini of badpad. Daarna neem je natuurlijk ook handdoeken mee.

Voor aan het eind van de dag neem ik meestal een vestje mee voor de kids, want het kan later op de dag koeler worden. Ook in de tas: extra ondergoed en een schoon shirt. Want je weet maar nooit.

Strandspeelgoed

Veel hebben ze niet nodig tijdens een dagje strand met kind, maar een emmer en een schepje zijn ideaal. Oudere kinderen worden blij van een bal of een beach set.

Verder is handig om mee te nemen:

  • Sandalen of slippers
  • Polsbandje met je telefoonnummer erop
  • Strandlakens of handdoeken
  • De luiertas voor de kleinsten

Wat neem jij mee tijdens een dagje strand met kind?

Lees ook over onze favoriete strandtenten!
En ga eens naar het strand van Netl in Flevoland
Dit doe je op Texel met kids

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.