Azië met peuter – 5 redenen om te gaan!

0

Wij waren met een peuter en kleuter in Thailand. Diverse ouders deelden hun verhalen over een vakantie naar Azië met jonge kinderen op mijn site. Dit gezin bijvoorbeeld, zij backpackten negen maanden in Azië met hun peuter! Daarom geef ik je vijf redenen voor een vakantie Azië met peuter. 

5 redenen voor Azië met peuter

1. Azië is kindvriendelijk

Wij waren met de kinderen in Thailand en we merkten dat de bevolking gek is op kinderen. Andere reizigers deelden dezelfde verhalen over andere Aziatische landen. In restaurants zijn ze super behulpzaam naar de kinderen toe en ook op straat spreken de bewoners je regelmatig aan.

2. Azië is veelzijdig

Cultuur, natuur, strand, grote steden: er is heel veel te doen en te zien. En als jouw peuter een dagje rust nodig heeft, dan zoek je een strand op. Of een prachtig resort waar je voor een klein bedrag gebruik mag maken van de voorzieningen.

3. Azië is goedkoop

Na onze reis door Thailand zocht ik naar een leuke Europese bestemming voor een korte vakantie. Ik schrok van de prijzen in West-Europa voor een overnachting! In Thailand sliepen wij vrij budget, maar wel altijd op een plek die geschikt was voor kleine kinderen. Je betaalt daar een paar tientjes voor een kindvriendelijk hotel.

Ook is het vrij goedkoop om rond te reizen, eten en drinken kost heel weinig als je het bij een van de karretjes op straat koopt en de toegangsprijzen zijn veel lager. Op Bali, waar wij waren voordat de kinderen geboren waren, lagen de kosten ook erg laag. Lees in dit overzicht welke Aziatische landen erg goedkoop zijn.

4. Het eten in Azië is heerlijk

Het eten is veelzijdig en erg lekker. Maar, dan ook gelijk de kanttekening, er is natuurlijk een kans dat jouw peuter daar heel anders over denkt. Gelukkig kan je in veel restaurants ook wat Westers eten bestellen. Of je kiest voor een bananenpannenkoek. En zelf geniet je dagelijks van de goedkope Aziatische keuken.

5. De stranden

Wij hebben ervaren dat het ideaal is om met peuters bij een strand te overnachten. Waarom? Je peuter kan de hele dag rondrennen, leuke strandtenten en restaurants zijn binnen handbereik en je hoeft niet meer naar het strand toe. Als je een dag lang cultuur gesnoven hebt, kan je daarna bijkomen bij je huisje op het strand. Heerlijk!

Wat is jouw reden om naar Azië met peuter te gaan?

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.