Vakantie Curaçao voorbereiden, wat gaan we er doen?

1

Voordat we naar dit prachtige eiland vertrekken bereiden we ons goed voor met de kinderen. Curaçao voorbereiden, wat heerlijk om te doen! Bekijk direct de mooiste vakanties erheen.

Curaçao voorbereiden

We hebben heel erg veel zin om naar Curaçao te gaan. Met mijn kinderen heb ik al een aantal filmpjes gekeken. Misschien iets te vaak want de jongste zei met 16 maanden ‘SOU’ als hij een foto van een strand zag. Als ik aan mijn dochter vraag wat we gaan doen, is dit het antwoord: zwemmen, patat eten, ijs eten en naar het strand gaan. Dat is een mooie basis, hieronder geef ik aan wat we verder van plan zijn.

Curacao-vakantie

Curaçao voorbereiden, Stranden

Mijn dochter heeft gelijk, we gaan de stranden bezoeken. We zijn geen mensen die van drukke, populaire stranden houden. Playa Lagun en Playa Porto Marie ben ik erg benieuwd naar. Ook Visserspier gaan we bezoeken: een plek waar je net gevangen vis kan kopen. Om thuis direct op de barbecue te gooien! Eerder schreef ik al dat we voor Curaçao kozen omdat je vanaf een centrale plek het hele eiland kan rondrijden, zonder dat je uren in de auto hoeft te zitten. Dat was in Amerika wel anders, daar ben je vaak uren onderweg!

Restaurants
Strandtent Karakter. Als het aan mij ligt zitten we hier op dag 1. De weg erheen is heel mooi beschreven: neem die weg en als je dan daar bent, neem daarna de derde links. Bij een slagboom moet je zeggen waar je voor komt en dan is het nog een eindje rijden. Als je deze speurtocht goed heb afgelegd, word je beloond met een prachtige plek aan het water.

Serka Norman. Je zit op versleten stoeltjes met je voeten in het zand. Geserveerd worden fantastische visgerechten. Dit is een plek waar ik direct van weet: hier gaan we vaker komen. 

Omgeving
De Christoffelberg beklimmen is een van de bekendere dingen om te doen op Curaçao. Met kleine kinderen lijkt me dit niet zo’n heel goed idee, omdat sommige delen best stijl zijn. Wel kan je in het Christoffelpark andere mooie wandelingen maken. Ook staan surfen en kitesurfen op het lijstje.

Hofi Pastor, Sheka Boka en de flamingo’s, een greep uit de dingen die we willen bekijken.

Forten
Mijn man is helemaal gek van forten. Een winkelcentrum, Rif fort, is gebouwd in een fort. Dat is het leuke (voor mijn man) met het aangename (winkelen) combineren. Goed plan dus.

Fort Beekenburg is een fort waar je helemaal naar boven kan klimmen. Het uitzicht is erg mooi, hier gaan we zeker heen.

Op de hoogte blijven van bestemmingen met kids, volg op Facebook!
Lees ook: alle tips voor Curacao met kinderen

1 reactie
  1. Monique | WritingMonique zegt

    Oeh, wat een bijzondere plekjes! Die restaurants klinken heel uniek!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.