Cupcakes Magnolia Bakery, Nederlandse maat

1

Cupcakes

Cupcakes, ik ben er gek op. Met mijn dochter maak ik regelmatig cupcakes. Dit recept voor caramel cupcakes is afkomstig van de Magnolia bakery in New York! De Magnolia bakery is voor mij één van de redenen om New York te bezoeken. Deze fantastische stad staat al heel lang op mijn wenslijst en de kans bestaat dat we dit najaar eindelijk gaan. Als we geen andere reis boeken natuurlijk.

Recept Caramel cupcakes

Een tijd geleden kwam ik erachter dat er recepten van de Magnolia bakery online staan. Natuurlijk, de cupcake kopen in de winkel aan de Bleeckerstreet is een andere ervaring. Maar dit is toch de next best thing! Ik maakte het recept maar had twee problemen: alles was in cups en het was een recept voor 24 stuks. Leuk voor een verjaardag maar als ik tussendoor cupcakes wil bakken ga ik er geen 24 maken. In dit artikel de oplossing: in Nederlandse maten en omgerekend voor zes stuks. Succes en eet smakelijk!!

Het recept is afkomstig van deze toffe website!

Cupcakes ingrediënten

Zelfrijzend bakmeel: 95 gram
Bloem: 80 gram
Gezouten roomboter: 55 gram (op kamertemperatuur)
Suiker: 125 gram
Ei: 1 stuk
Volle melk: 62,5 ml
Eventueel een heel klein beetje caramel smaakstof (minder dan een theelepel)

Cupcake bereiding

De oven verwarm je voor op 170°C. In je muffinblik leg je de muffin-kant-en-klaar-vormpjes.

In de eerste kom meng je het bakmeel met de bloem. In de tweede kom giet je de melk, dit meng je eventueel met de karamel smaakstof. In de derde kom mix je de boter, net zolang tot het een zachte crème is geworden. De suiker voeg je toe, lepel voor lepel. Klop tot alle suiker goed is opgenomen. Daarna voeg je het ei toe.

Als het ei goed is opgenomen zet je de mixer op de laagste snelheid. Je voegt een derde van het mengsel met bloem toe en je mixt tot dit goed is opgenomen. Dan voeg je de helft van de melk toe, totdat de melk goed is opgenomen. Vervolgens voeg je een derde van de bloem toe, dan de rest van de melk en daarna de rest van de bloem. Zorg ervoor dat ook de bloem van de randen en de bodem wordt opgenomen in het mengsel!

Dit mengsel verdeel je over de muffin-bakjes. Na 20-25 minuten zijn de cakejes klaar. Laat afkoelen in de vorm, ongeveer een kwartier. Daarna laten afkoelen op een rooster.

Ingrediënten topping

20 gram Soja margarine
20 gram gezouten roomboter
40 gram karamelsaus
1/4 theelepel vanille smaakstof
Volle melk
250 gram poedersuiker

Bereiding topping

De sojaboter en de gezouten roomboter mix je op een gemiddelde snelheid romig. Als de massa romig is mix je de karamelsaus en het vanille extract toe. Je voegt de poedersuiker als de karamelsaus goed is opgenomen lepel voor lepel toe. Zorg ervoor dat alle ingrediënten goed worden opgenomen, schraap dus van de zijkanten af.

Als de poedersuiker helemaal is opgenomen kan de botercrème wat droog geworden zijn. Je voegt daarom een beetje volle melk toe, mix dit en er ontstaat een luchtige massa.

Een natte theedoek leg je over de kom. De kom zet je minimaal vijftien minuten in de koelkast. Voordat je de cupcakes gaat versieren roer je de botercrème goed door met de spatel.
Plaats de vochtige theedoek over de mengkom en zet de botercreme nu minstens een kwartier in de koelkast. Voor gebruik even goed roeren met de spatel.

De topping maken: zie deze video!!

Volg mij op Facebook voor meer fijne recepten!!

1 reactie
  1. Rowan - sillysis.nl zegt

    Heerlijk zeg! Ik wist ook niet dat de recepten gewoon online stonden! Maar 24 is inderdaad een beetje veel. Ik ben ook in de bakery geweest, zo leuk!! En zo lekker! Wat gaaf dat jullie misschien dit najaar die kant op gaan!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.