Domein Kattevennen en Cosmodrome met kinderen | Review

0

Tijdens ons lange weekend in Genk en Hasselt waren we naar Kattevennen en Cosmodrome gegaan. Hoe leuk Cosmodrome met kinderen is deel ik in deze blog.

In deze mooie koepel spelen ze verschillende films voor diverse leeftijdscategorieën. Je kan op voorhand checken welke films er spelen en jezelf alvast verzekeren van een plaatsje. We kozen voor de POLARIS show en werden ondergedompeld in de avonturen van een pinguïn en ijsbeer. De film was op een heerlijk speelse wijze educatief.

In Kattevennen, de Genkse toegangspoort tot het Nationaal Park Hoge Kempen, ligt het accent op de kosmos. In de Cosmodrome verken je het heelal in de 360° dome. Naast sterrenkijken kan je er minigolfen, wandelen, fietsen, paardrijden. Bron

Aansluitend kregen we dan uitleg bij de sterrenwacht. Hier nam men echt de tijd om de werking van de telescoop uit te leggen en met wat voorbeelden te tonen hoe sterk de zon is.

Cosmodrome met kinderen

Daarna hebben we de rest van de expo “Oerknal” bezocht. De kinderen kregen een opdrachtenblad en konden zo de expo verkennen. Hier werd je nog meer ondergedompeld in de kosmos en alles wat erbij hoort.

Wandelpaden

Vanuit het bezoekerscentrum kon je verschillende wandelpaden volgen. Zo was er het Planetenpad en het Stenenpad. Dit zijn kleine wandelroutes die bezaaid zijn met educatieve infoborden. Voor het Stenenpad kon je ook nog een opdrachtenformulier halen bij het bezoekerscentrum. Voor de echte wandelaars raad ik aan om een wandelkaart te kopen bij het bezoekerscentrum (€ 2,50) en zo meer op te snuiven van de prachtige natuur.

Speeltuin

We sloten ons bezoek af bij speeltuin de Speelplaneet waar de kids nog even lekker konden ravotten. Het domein Kattevennen en Cosmodrome met kinderen bezoeken is een ideaal uitstapje in Belgisch Limburg voor een gezin dat ervan houdt om de natuur te combineren met iets educatief.

Lees ook:
Dit doe je in Genk met kinderen
Dit doe je in Hasselt met kinderen
Op uitje naar Hidrodoe met gezin

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.